Recepti sa Stilom

Ušuškane jabuke

Jabuke oljuštite i izdubite sredinu, tj. povadite semenke.
Recepti
14:14h
Ušuškane jabuke
Ušuškane jabuke, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 jabuke
  • 200g lisnatog testa
  • 100g suvih smokava
  • 1 jaje
  • po ukusu Cimeta

U posudu stavite smokve iseckane na manje komade, dodajte med i cimet, a zatim lagano promešajte. Ovom masom punite jabuke. Lisnato testo razvijte oklagijom i isecite na četiri jednaka dela. U sredinu svakog stavite jabuku i spojte krajeve testa u vidu paketa. Premažite umućenim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni 30 minuta na 200 stepeni. Prohlađene paketiće pospite šećerom u prahu i poslužite.SavetSuve smokve obavezno čuvajte na hladnom i tamnom mestu

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs