Potrebni sastojci za tri osobe:
- Tri pileća filea
- Mocarela sir – 100 grama
- Brašno 250 grama
- Šest jaja umućenih
- Prezle 230 grama
- Ulje – jedna šolja (oko 200 ml)
- Pasirani paradajz 700 grama
- Parmezan 50 grama
- Dve kašike svežeg bosiljka
- So i biber po ukusu
Priprema:
Usolite pileći file i nožem ga rasecite po sredini. U „džep“ ubacite mocarelu i parmezan i pritisnite dobro kako bi se zatvorio. Odvojite brašno, jaja i prezle u tri različite činije. Pazeći da se meso ne otvori umačite piletinu redom u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Zagrejte ulje u tiganju na srednju temperaturu i pecite piletinu sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju. Zagrejte rernu na 180 C. U činiju za pečenje ravnomerno rasporedite 2/3 paradajz sosa i preko poređajte piletinu. Ostatak sosa prelijte preko mesa. Pecite oko 20 minuta.