Potrebno je:

500 grama belog brašna

150 militara vode

150 militara soka od pomorandže

1 prašak za pecivo

kašičica sode bikarbone

kašičica limunovog soka

šaka sitno seckanih maslina

kašičica soli

Malo origana ili ruzmarina

Malo maslinovog ulja

Priprema: Izmešajte brašno, prašak za pecivo, so, začine i sodu bikarbonu. Dodajte vodu, sok od pomorandže, limunov sok i umesite glatko testo. Zatim premesite testo na radnoj površini na kojoj ste stavili nekoliko kapi maslinovog ulja.

Rastanjite hleb na debljinu od 2 centimetra pa ga prebacite u odgovarajući pleh. Malo izbušite površinu hleba sa viljuškom i stavite malo maslinovog ulja, malo origana.

Pecite na 180 stepeni celzijusa oko 30 minuta. Kada se hleb ohladi, poslužite ga. Prijatno!

Ukliko ste se poželeli mora, umesite grčki hleb zbog kojeg će cela kuća da vam zamiriše na Mediteran