Potrebno je:
500 grama belog brašna
150 militara vode
150 militara soka od pomorandže
1 prašak za pecivo
kašičica sode bikarbone
kašičica limunovog soka
šaka sitno seckanih maslina
kašičica soli
Malo origana ili ruzmarina
Malo maslinovog ulja
Priprema: Izmešajte brašno, prašak za pecivo, so, začine i sodu bikarbonu. Dodajte vodu, sok od pomorandže, limunov sok i umesite glatko testo. Zatim premesite testo na radnoj površini na kojoj ste stavili nekoliko kapi maslinovog ulja.
Rastanjite hleb na debljinu od 2 centimetra pa ga prebacite u odgovarajući pleh. Malo izbušite površinu hleba sa viljuškom i stavite malo maslinovog ulja, malo origana.
Pecite na 180 stepeni celzijusa oko 30 minuta. Kada se hleb ohladi, poslužite ga. Prijatno!
Ukliko ste se poželeli mora, umesite grčki hleb zbog kojeg će cela kuća da vam zamiriše na Mediteran