Potrebno je: 100 gr griza; 150 gr brašna; 5 jaja; 200 ml jogurta ili kiselo mleka; korica limuna; 1 prašak za pecivio; 2 vanilin šećera; 100 ml ulja; 100 gr šećera; 400 gr dinja; 200 gr višanja.
Za posipanje: 1 vanilin šećer; prah šećer.
Priprema: Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno griz i prašak za pecivo sve prosejano, dodati jogurt ili kiselo mleko, ulje, koricu limuna pa sve izjednačiti. Pleh 30 x 20 cm premazati malo uljem i posuti brašnom pa sipati i izjednačiti. Dinje očistiti pa nekim manjim okruglim kalupom izvaditi krugove malo krugove izdubiti na sredini i u sredinu staviti višnju pa poredjati po testu.
Pritisnuti malo prstima da dinja utonu u testo. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C 40-50 min da se kolač lepo ispeče. Posuti vanilin šećerom i prah šećerom. Seći kad se potpuno ohladi.
Izvor: Kod bake u gostima
Domaći sladoled bez jaja: Uživajte u punom ukusu mleka, voća i čokolade! (RECEPT, VIDEO)