Sastojci:
Za fil od jagode:
- 1 l soka od jagode
- 3 pudinga od jagode
- 6 kašika šećera
- keks za podlogu
Za fil od vanile:
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 8 kašika šećera
- 250 grama margarina
Za glazuru:
- 200g čokolade za kuvanje
- 1 dcl ulja
Torta od jagoda sa piškotama: Desert koji će vas zadiviti sočnom i kremastom teksturom! (RECEPT)
Za dekoraciju:
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Fil od jagode
- Keksom pokrijte dno obruča koji ste prethodno postavili na tacnu, nije potrebno dodatno namakanje keksa.
- Puding i šećer pomešajte sa malo soka, ostatak soka kuvajte.
- Kada sok prokuva sklonitie sa vatre i dodajte pripremljeni puding, pa vratitie na srednju vatru dok ne postane gusto.
- Čim je puding kuvan, možete da ga prelijete preko keksa.
Fil od vanile
- Puding i šećer pomešajte sa malo mleka, te ostatak stavite da se kuva.
- Kada mleko provri dodajte puding i nastavite da kuvate dok ne postane gusto.
- Ostavite da se ohladi.
- Dodajte margarin koji je stajao na sobnoj temperaturi i sve zajedno umutite.
- Fil od vanile dodajte na fil od jagode i poravnajte.
Glazura od čokolade
- Čokoladu i ulje zajedno istopite na pari.
- Prelijte preko fila od vanile.
- Stavite sve u frižider da se stegne.
Dekoracija
- Kada izvadite tortu iz frižidera odvojite obruč, te celu tortu premažite umućenim šlagom.
Švarcvald torta u čaši? DA, i to je moguće i prelepo! (RECEPT)