majka ogorčena

Sramotna odluka: Srednjoškolku izbacili iz škole zbog duže suknje! (FOTO)

Učesnica srednje škole u Velikoj Britaniji nije smela da prisustvuje časovima jer je nosila dužu suknju

Vaše dete & vi
Autor:
Sramotna odluka: Srednjoškolku izbacili iz škole zbog duže suknje! (FOTO)
Foto: Profimedia

Codi (15) učenica srednje škole u gradu Barnsleju u Velikoj Britaniji, izbačena je iz škole, verovali ili ne, zbog duge suknje.

Njena majka je besna zbog toga i tvrdi da su njenu ćerku prisilili da nosi kratku suknju. Kako kaže, njenu kćer “prisilili su da nosi suknju od stopostotnog poliestera”, koja, kako navodi, “takođe nije bila u skladu sa školskim pravilima. Osim što je bila iznad kolena, imala je i prorez pozadi te je devojka stalno morala da je povlači prema gore, kako ne bi izgledala neumesno", rekla je ogorčena majka i dodala:

Suknja od 12 funti koju je srednjoškolka nosila celu prošlu godinu, iako elastična, ne sadrži likru, nego viskozu i elastin, materijale koje škola odobrava”.

Ona smatra da je njena ćerka bila pokusni kunić jer je učiteljica ‘testirala’ rastezljivost njene uniforme tako što je povukla materijal koji se potom razvukao, a Codi je optužena da je prekršila školska pravila.”

Ne udovoljava kriterijume

Ali, to nije sve. Codi, koja živi s majkom, 13-godišnjim bratom i 7-godišnjom sestrom, prošli četvrtak je poslata kući jer je “na sebi imala pantalone koje su isto bile od likre.”

Tri veštine koje nas škola nije naučila, a bez njih se ne može: Zato vam ide loše u životu!

Direktor njene škole tvrdi da se pravila školskih uniformi u međuvremenu nisu menjala. Majka ističe da je “suknja njene ćerke bila tanka i da je izgledala pristojno”.

Codi je suknju često nosila prošle godine i nikad nije bilo problema, sve do prošlog četvrtka”, rekla je majka koja je uverena da se tu, ustvari, radi o nečemu drugom:

Učitelji bi od ranog jutra decu pažljivo posmatrali kako bi testirali– nekog od učenika zgrabili bi za uniformu i, ako bi se ona razvukla, dijete bi optužili da nosi uniformu od likre.”

Codijina majka se čudi što dosad niko nije reagovao na to da učitelji tako neprimereno diraju decu i to usred nastave.

“Reč je o materijalu napravljenom od mešavine elastina i viskoze, a likra se ne spominje čak ni na etiketi. Optužili su je da nosi suknju od likre samo zato jer se materijal rasteže”, rekla je Heather i dodala:

Besna sam jer je moja ćerka prisiljena da nosi suknju koja je sramotna i ponižavajuća. Uz to, Cody su kaznili tako što su je prisilili da nosi kraću suknju i da sedi sama ceo dan.”

Kako škola vašu decu čini glupom i depresivnom: Surovo, ali istinito!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs