Pokažite joj pravi put

Ženske teme: Ovo su 12 obaveznih saveta od majke za ćerku!

Nauči da kažeš ne, brini o unutrašnjoj lepoti, shvati da je lepa žena ona koja blista i pleni svojom ličnošću, a ne samo fizičkim izgledom. Ne dozvoli da izgubiš sebe zbog muškarca i nikada nemoj da se upoređuješ sa drugima, neke su od mudrih rečenica koje bi trebalo da pripremite za ćerku
Vaše dete & vi
17:54h
Ženske teme: Ovo su 12 obaveznih saveta od majke za ćerku!
Foto: Shutterstock

Ta vaša mala mezicima od pačeta postaje prelepi labud, koji ima puno snova u životu, a vi želite da joj pomognete svojim iskustvom i podrškom. Ako vam se nekada po glavi mota milion saveta, ali ne znate kako da ih prenesete na pravi način, mi vam pomažemo sa predlozima šta i kako da poručite vašim ćerkama.

Materijalne stvari te neće učiniti srećnom

U trenutku dok žudiš za nekim cipelama ili torbom, verovatno nećeš biti srećna dok to i ne dobiješ. Ali, ne zaboravi da te stvari u jednom trenutku postanu demode. Istinski ćeš biti ispunjena tek kad naučiš da ceniš ono što već imaš, a odnosi se na ljubav i sitnice koje te čine srećnom.Brini koliko si lepa iznutraSasvim je u redu da se trudiš da uvek izgledaš lepo. Ali ako je to sve što te zanima, onda nisi na pravom putu. Ne zaboravi da prava lepota dolazi iznutra. I ne, to nikako nije glupa i otrcana fraza. Lepa žena je ona koja blista, jer je zadovoljna i pleni svojom ličnošću.

Nemoj izgubiti sebe zbog muškarca

Cilj zabavljanja jeste da se pronađe muškarac kome ćeš se svideti onakva kakva jesi. Nemoj se pretvarati da si luda za fudbalom, Formulom 1, filmovima ili igricama koje igrate samo zato što je to njemu super. Isto tako se nemoj pretvarati da ne gledaš romantične filmove jer je to njemu dosadno. Žrtvovanja za vezu mora da postoje, ali nikada nemoj da izgubiš sebe. Muškarac koji te voli prihvatiće tvoje pravo lice.Nauči da kažeš NEU ovom svetu moraš da naučiš da se boriš sa ljudima, i ne smeš pred svima da spuštaš glavu, već pokaži svoj stav. Suptilno, ženstveno, intelginetno, ali stavi im do znanja da imaš svoje JA. Često ćeš biti suočena sa mnogim teškim izborima. Zato uvek poslušaj onaj glas u glavi koji ti tiho, ali uporno ponavlja da ono što radiš možda nije u redu. I nauči kada i kome treba da kažeš NE.Ne upoređuj se sa drugimaMožda ti se ovo neće dopasti, ali uvek će neko biti lepši, talentovaniji, uspešniji ili bogatiji od tebe. Ali, to nikako ne znači da je ta druga osoba bolja ili srećnija. Život nije takmičenje nego putovanje i zato ga proživi na najlepši način.

Prijateljice će ti ulepšati život

Kad jednom nađeš pravu prijateljicu, odanu i punu poverenja, čuvaj je kao nešto najvrednije u životu. Muškarci dolaze i prolaze, ali prava prijateljica biće sa tobom do kraja života, u dobru i u zlu.Upoznaj svoju bakuZapitaj se da li baki posvećuješ dovoljno vremena? Ona ima mnogo životnog iskustva i bila bi šteta da ne naučiš nešto od nje. Tužna istina je da ona neće biti zauvek pored nas - zato ne propusti priliku da je upoznaš dok još imaš vremena.Prvo moraš voleti sebeNećeš se svideti baš svakome ako se ne dopadaš sama sebi, i to je normalno. Žene često opsesivno žele da ih svi prihvate, ali je to nemoguće. Jedina osoba koja te apsolutno mora voleti u svakom trenutku si ti sama.Seks mora biti zabavanNe treba žuriti sa seksom, ali kad se budeš osećala potpuno spremno, zapamti - on treba da bude zabavan i lep. Ako partneru nije stalo do toga da se osećaš lepo, onda on nije dobar izbor za tebe.

Nije svaki problem kraj sveta

Ako svako razočaranje sa kojim se sretneš budeš doživljavala kao najveći udarac u životu, nikom nećeš biti simpatična. Zato gledaj stvari iz drugačije perspektive. Kad se suočiš sa problemom, zapitaj se da li će ti to zaista biti toliko važno i za pet dana (meseci ili godina). Ne gubi živce na nebitne stvari.Reci šta mislišKad imaš mišljenje o nečemu ili kad osećaš da se neko ne odnosi pošteno prema tebi, reci to glasno. Reaguj na nepravdu. To je tvoje pravo i tvoja obaveza. Možda ćeš time nekome dići pritisak, a možda ćeš ga i impresionirati. I jedno i drugo je sasvim u redu.Iako se nekad posvađamo - moja ljubav je bezuslovna!Biće dana kad ćeš me zbog nečega mrzeti i kada se nećemo najbolje slagati, ali ne zaboravi da te ja, tvoja mama, u svakom trenutku najviše volim i da ću uvek biti tu za tebe. Dok god dišem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs