Roditeljstvo

Kako naučiti dete da poštuje roditelja: Jednostavan savet dr Komarovskog!

Kako se izboriti sa savremenim rodiljstvom i nikad ne pogrešiti na najvažnijem životnom putu
Vaše dete & vi 17.04.2017. - 12:55h Autor: detinjarije.com
Foto: Wikipedia

Ruski pedagog dr Komarovski daje savete roditeljima kako da se izbore sa roditeljstvom i ne pogreše na najvažnijem životnom putu.

 

"Naš stariji sin ima 7 godina. U poslednje vreme je dosta drzak i grubo nam se obraća, ponekad se svom ocu obraća s visine… Ne želim da pritežem i da ga mnogo kažnjavam, ali bih želela da shvati da se s ocem i s majkom mora ophoditi s više poštovanja. Koji je, molim vas, najbolji recept za to?"

 

Pedijatar napravio pometnju: U zemlji gde su deca ženski posao ničeg svetlog nema u budućnosti!

 

Odgovara dr Komarovski:

 

Da bi se detetu usadilo poštovanje prema ocu, treba ga stalno stavljati u situacije u kojima će ono jasno videti: tata je pametniji, tata je jači, tata može! Tata može ono što ja ne umem, ali tata će me naučiti.

 

Vrlo je teško staviti dete u takve situacije ako je tata s njim u kontaktu jednom dnevno, i to tek kada umoran dođe s posla, a tu mu dođe večera, pa ovo pa ono… Ali je zato veoma lako dobiti poštovanje kada ste sa detetom na pecanju, kada s njim zajedno nešto radite, zajedno gradite… Kada ste primer detetu. Teško je teoretski biti lider. Savremeni način života nas ometa da postanemo lideri. Zato dete za ruku i pravac pecanje, priroda, sport, poslovi u dvorištu… BU-DI-TE-MU-PRI-MER! Eto, to je glavno!"

 

Ruski pedijatar otkriva srpskim roditeljima: Kako da izlečite alergiju kod dece!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs