Poznajete li neku od ovih majki

8 vrsti majki napornih za mozak: Muka mi je od njihovih priča!

Sigurno u svom okruženju poznajete jedno od ovih majki
Vaše dete & vi
20:02h Autor:
8 vrsti majki napornih za mozak: Muka mi je od njihovih priča!
Foto: Profimedia

Postoje tako neke majke koje u meni izazivaju prevrtanje očiju; šta ću, zaista ne mogu protiv toga. Najgora sam. Znam da idem u pakao, ali sličan se sličnom raduje, pa makar znam da me moja ekipa tamo čeka. Znaju one ko su.

Vrste majki od kojih mi se samo malo bljucka su dole, piše nemajka.rs

Organska mama

Ova mama kupuje samo organsko, samo domaće, samo provereno, samo prirodno, netretirano.. nema veze što nema selo i živi u centru grada. Ona te gleda popreko ako za krompir daš 40 umesto 400 dinara po kilogramu, jer, kako možeš da uskraćuješ svom detetu neprskano, zdravo, netretirano?!

Ova mama misli da svi koji nemaju domaće, treba da pocrkaju. Sve što ona ne kupuje i ne jede je "puno otrova i hemije". Ona ima „proverene“ ljude na pijaci koji imaju sertifikat o organskoj proizvodnji; odnosno, tvrde da imaju.

Ono što je simpatično je što je retko koji prodavac na pijaci proizvođač, najčešće su samo nakupci, a naravno da će ti reći sve što želiš da čuješ kako bi kupila baš njegove proizvode. Da ne pričamo o tome da se na pijacama ništa živo ne kontroliše.

"Ja Mom Detetu SVE Spremam" mama

Ova mama je neretko istovremeno i Organska mama. Njeno dete nikada nije pojelo ništa kupovno. Nikada. Ova mama je jedno roditeljsko savršenstvo, koje čak i sva moguća peciva pravi sama. I to uvek naglašava. Ona je svemajka. Savršena majka. Da ne pričamo o tome koliko misli da je kao majka bolja od svih ostalih. Sve ona radi bolje nego ti. Šta god ponudiš detetu, ona će ti reći kako je baš to juče isto dala. Ali, eeeee… ona je napravila!

Nije kao ti, bezbožnica, dala detetu kupovnu, gotovu kiflu iz pekare. Pobogu… nemajko jedna!

Majka otkrila uzrok autizma kod svog sina: Uradila nemoguće, doktori šokirani!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

„Ništa Mu Ne Fali“ mama

Uh, ovo mi je omiljena vrsta! Ovo je mama koja je potpuna krajnost Organskoj i Svemajci; ona bebi od tri meseca daje da krka sarme, a sa šest uveliko jede viršle, paštete i ostale mesne prerađevine krajnje sumnjivog porekla. Jer, pa i nas su tako hranili i šta nam „HVali“. Ako ti je to jedini argument i odgovor na sve, očigledno ti fali mnogo toga.

Njen argument (pored čuvenog da mu ništa ne fali) je uglavnom taj da "nije luda da ga drži pod staklenim zvonom", već mu stvara imunitet tako što ga kljuka mesištima prepunim aditiva, soli i svega ostalog, a samo ne mesom – jer, upravo to su vam te viršle, salame, šunke i paštete, drage moje mame.

Nutricionisti su glupi, i ko nju može da ubedi da ne daje svojoj bebi od dva meseca keks i mleko, da joj bolje spavka. Pa tako je i ona jela, i eno je, velika i zdrava. Jadni bubrezi tog malog deteta. Zapravo, jadan ceo digestivni sistem. Ona se vodi isključivo savetima svoje mame, babe, prababe i čukunbabe; medicina je za nju najveća glupost, doktori ništa ne znaju, bolje zna njena baba koja ne ume ni da se potpiše.

Ona bolje zna od doktora, jer samo ona zna šta je dobro za njeno dete. Kada se porodila, osim bebe i posteljice, rodiila je i diplomu Medicinskog fakulteta. Kada joj dete dobije temperaturu, ona ga stavi u lonac, namaže senfom, nasecka krompira, doda malo sirćeta, sve to lepo izmarinira i eto divnog ručka za celu porodicu! Pritom, ne trošiš struju, jer dete ima temperaturu, pa se samo podgreva. Generalno, za šta god da kažeš da je stav lekara, pedijatara, Svetske Zdravstvene Organizacije, ona samo kaže: "Ma, oni to sve menjaju svakih 10 godina, pojma nemaju". Paaaa menjaju, jer medicina napreduje, za razliku od tebe, mama. Tu prestaje svaka rasprava. Srećan ti put.

Ove žene nisu dostojne titule majke: 11 osobina nemajke!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Homeopatska mamatu

Ova mama ne veruje savremenoj medicini, ona mrzi vakcine jer je pročitala da se od njih dobija autizam i tako te druge ostale (dokazano netačne) gluposti koje je ona „studirala“ na Internetu. Zamisli ugrožavaš zdravlje svog deteta, ne vakcinišeš ga jer veruješ lujki Sladjani Velkov, koja na sva usta laje na vakcine. Hej, to je žena koja tvrdi da možeš belom čoveku roditi crno dete, i da ženi menstruacija nije potrebna.

To su samo neki od njenih biserčića, kekekekekekekekeke. Koji izvor informacija, čoveče. Dete leči isključivo "prirodnim metodama" (i ona voli da skida temperaturu alkoholom, jer, to je tako prirodno), i strava je da je dobro da detetu temperatura skoči na 40 stepeni, i da malo dobije fras, zatim da je dobro da novorođenče preleži veliki kašalj, male boginje, zauške… tako se razvija imunitet, sve su to dobre bolesti, bre. Prirodno naravno, samo nečural.

Ona isto voli da priča kako je nekad bilo, idealizuje neka prošla vremena kada je majka rađala deset komada dece pa joj preživi dvoje, jer ovo osmoro pomre od bolesti protiv kojih se sad vakcinišemo. Ha-ha! Ali – ne lezi vraže! Čim nešto malo jače prigusti, eno je u Tiršovoj ili nekoj drugoj dečijoj bolnici. Khm khm. Na stranu to što se ipak porodila u bolnici, a ne u pećini, a ne znam zašto, kad porodilišta nisu "nečural". Licemerčina belosveCka koja selektivno mrzi 21.vek.

Ovako deca vide svoje mame: Reči koje diraju u srce!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

„Moje-Dete-Je-Bolje-Od-Tvog“ mama

Šta god da tvoje dete uradi, njeno je uradilo tri meseca pre toga. Šta god da tvoje dete zna, njeno zna više. Ne možeš se ni pohvaliti kao čovek (jer, svi smo mi presrećni i oduševljeni kada naše dete nešto novo nauči ili uradi!), a da te ona ne poklopi činjenicom kako je njeno dete odaaaavno to znalo, ili uradilo. Zna da množi sa 2 godine, čitao je još u stomaku, a sa 4 planira da ga upiše na fakultet; sa 6 će ga poslati da stažira na hirurgiji. Ništa tužnije nego kad živiš kroz svoje dete, jer si sama neostvarena i neispunjena.

Mama Koja Sve Postiže

Njena kuća je uvek tako čista da možeš jesti direktno sa poda, njena deca nikad nisu musava, i njen muž je uvek srećan i zadovoljen. Ona redovno i vežba. Ona uvek izgleda savršeno, sređeno, isfenirano.. Zazire od neurednih i pogubljenih mama, i njena mantra je „Sve je u dobroj organizaciji.“ Svi ostali koji nisu kao ona su lenji i nesposobni. Kada ti ona dolazi u goste, iznajmiš ženu da ti čisti, jer ipak – dolazi inspekcija u goste.

Majka šokirana: Dadilja podlo iskoristila njeno dete pa video postavila na internet! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Mama Forever Dojilja

Ona je opsednuta dojenjem, zamišlja da je njeno mleko čarobni nektar koji leči sidu i pruža večan život. Deca koja iz nekog razloga nisu dojena, pa… jadna, neće ih život maziti. A onda dete krene u vrtić, pa vidi da baš i nema čarobne dojke. Ok, svi znamo da je majčino mleko nezamenljivo, da je najhranljivije, da je najbolja hrana… ZA BEBU. Dakle, ne za dete koje sebi može da veže pertle i ume da izgovori: „Mama, baci tu sisu malo ovamo, nešto sam ožedneo.“

Nijedna krajnost nije normalna, pa tako ni ova, u kojoj decu dojite do osnovne škole, iliti „dokle god oni sami to žele“. O tandem dojenju bolje da ne pišem, i ovako ćete me linčovati, vi „samo nečural“ mame. Bljuc.

Drugi Mi Gaje Decu mama

Ona je, naravno, slučajno ostala trudna, jer je mislila da joj se to neće desiti pošto se vodi „neće valjda“ metodom, ili se pomolila posle odnosa.. ali eto, Bog je nije nešto poslušao. Kad god može (a to je uglavnom non stop), dete (ili decu) uvaljuje majci ili svekrvi kako bi ona brže bolje izašla na kafu, u noćni život, u šoping.. novac troši na sebe, a za dečije potrebe – tu su babe i dede. Vreme sa detetom provodi samo kad treba da se selfiše za Fejsbuk. Ponaša se kao da nema dete/decu, ali zato sebi daje za pravo da kuka kako je teško biti majka.

To je to za sad… od kakvih vrsta majki vama curi mozak?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs