Alal vera

Najvoljenija babica iz Vranja: Na svet donela preko 22.000 beba!

Svaka žena je priča za sebe, ali sa druge strane, sve žene imaju istu emociju kad na svet donose živo biće, kaže ova babica, kojoj je lični rekord 14 porođaja tokom samo jedne noći
Vaše dete & vi
19:04h Autor:
Najvoljenija babica iz Vranja: Na svet donela preko 22.000 beba!
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Babica Nada Stošić (54) koja blizu 35 godina radi u vranjskom porodilištu na svet je donela preko 22.000 beba. Rodila se i školovala u Mariboru, ali je ljubav dovela u Vranje gde je započela svoj radni vek i gde između ostalog i pevajući pomaže ženama dok donose decu na svet.

"Bilo je teških dana, bilo je komplikovanih porođaja, bilo je nažalost i nekih tragičnih trenutaka kada bi smo svi plakali u sali, ali mnogo je više onih božanstvenih momenata, kojih se nikada nisam zasitila, kada na kraju uspešnog porođaja čujem prvi plač i ugledam majčin osmeh", priča Nada Stošić. Nada je kaže i dalje zbunjena kada je zaustave žene na pijaci, na nekom slavlju ili na ulici, ljube joj ruke i zahvaljuju joj se, a ona često ne može ni da ih se seti, prenosi Jugmedia.rs.

Mama iz Beograda o kojoj bruji ceo svet: Nećete verovati šta radi sa sinom! (FOTO)

"Ja sam njima bitna u tom trenutku, sećaju se svake sekunde, sećaju se da sam ih držala za ruku, da sam ih bodrila i da sam im pevala, pamte me kao babicu koja peva, a ja često to radim i nesvesno samo da bi im olakšala i pomogla i ne mogu da ih sve upamtim", priča Nada i dodaje da je poslednjih godina sve češće u situaciji da porađa žene koje je ona donela na svet.

"Prvi put sam bila malo zbunjena, a sada već poznajem taj osmeh i rečenicu: 'Pozdravila vas je moja mama, vi ste mene doneli na svet' ", priča Nada. Imala je priliku da porađa i žene drugih nacionalnosti i one sa kojima ne govori isti jezik, ali kako sama kaže i sa njima brzo sporazumevala, dovoljan je jedan stisak ruke i pogled pun razumevanja.

Hrabri mali borci: Prevremeno rođene bebe oduševile svet onim što rade! (FOTO, VIDEO)

"Svaka žena je priča za sebe, ali sa druge strane, sve žene imaju istu emociju kad na svet donose živo biće", zaključuje Nada. Ona kaže da je njen posao prilično stresan i žali za onim vremenom kada su se bebe rađale u mnogo većem broju, te ona beleži lični rekord od 14 porođaja tokom noći.

"Dođem kući, posle treće smene i legnem da spavam, sanjam da me žene dozivaju i skačem iz kreveta", priča Nada sa osmehom i dodaje da iako joj je malo ostalo do penzije i dalje se raduje svakoj bebi i apeluje na žene da uprkos novim životnim trendovima, karijeri i drugim stvarima koje ih okupiraju žene ne treba da se odreknu majčinstva. Ova rođena Slovenka, danas je srećna majka i baka četvoro unučadi, koja kaže da sada ima 18 godina, ponovo isto uradila - bila bi babica udata za Vranjanca.

Tužna priča doktorke rasplakala Srbiju: Kako sam porodila Milicu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs