Muškarci treba da uče o njega

Tatin savet budućim očevima: Uđite u porođajnu salu, tada ste najveća podrška supruzi!

Većina muževa je ubeđena da neće biti od pomoći, da će smetati svojoj supruzi ili se plaše da će im pozliti. Ali morate da uđete u porođajnu salu i da prihvatite da ste u tom trenutku najveća podrška svoje lepše polovine, da ste tu za nju. Ako nešto krene naopako, morate da budete spremni i da se ne prepadate svake sitnice, kaže ovaj suprug za primer
Vaše dete & vi
23:22h Autor:
Tatin savet budućim očevima: Uđite u porođajnu salu, tada ste najveća podrška supruzi!
Foto: Thinkstock

Novom ulogom tate novorođenčeta razbijena je ustaljena šema - žena je tokom porođaja sama, a otac deteta nervozno iščekuje vesti iz porodilišta. Iako je mnogima još uvek zabavan i smešan način na koji muškarci reaguju na porođaj, u svakodnevnom životu ove situacije su daleko ozbiljnije, piše Yumama.com.

O svemu tome se malo piše i još manje govori, pa su mnogi očevi nepripremljeni za ono što ih čeka.

OVDE pročitajte duhovite savete tate budućim očevima o trudnicama - Šta je tvoje njeno je, šta je njeno ne diraj!

Međutim, Džordž Estrada, otac i šef IT odeljenja u Centru za američki progres, odlučio je da podeli svoje iskustvo sa porođaja svoje supruge.

"Dok se supruga porađala, došlo je do nekih komplikacija. Na sreću, ništa ozbiljno nije bilo u pitanju i sve se na kraju dobro završilo. Zapravo, naš sin je bio krupan i sve se dogodilo brzinom svetlosti. Nisam tako nešto očekivao - ne postoji knjiga u kojoj sam mogao da pročitam da su ovakve stvari moguće i da se dešavaju".

OVDE pogledajte šta jedan super tata sprema svake nedelje svom sinu za doručak!

Estrada veruje da je ženama lakše da u takvim situacijama ostanu pribrane i da reaguju na odgovarajući način, jer su više u toku i tačno znaju šta se dešava sa njihovim telima dok donose bebu na svet.

"Većina muževa je ubeđena da neće biti od pomoći, da će smetati svojoj supruzi ili se plaše da će im pozliti. Svakako da postoji određen nivo zrelosti sa kojom morate da pristupite u toj situaciji. To je ono što bih savetovao buduće očeve. Uvek će biti vremena za šalu... Ali morate da uđete u porođajnu salu i da prihvatite da ste u tom trenutku najveća podrška svoje lepše polovine, da ste tu za nju. Ako nešto krene naopako, morate da budete spremni i da se ne prepadate svake sitnice".

Nećete verovati šta je u dvorištu - jedan tata napravio je čudo svom sinu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs