Otkrila svoje savete za odrastanje zdravog deteta

Ponosna mama Danijela Buzurović: Jabuka sa poda jača imunitet deteta

Voditeljka Danijela Buzurović kaže da brine o čistoći svoje bebe, ali da ne preteruje u tome
Vaše dete & vi
21:04h
Ponosna mama Danijela Buzurović: Jabuka sa poda jača imunitet deteta
Foto: Kurir Arhiva

I da je pokušala da bude majka koja dete čuva u "karantinu", suprug Stefan bi je, kaže, u tome sigurno sprečio. Zato je osnovna parola Danijele Buzurović postala - brinem o čistoći moje bebe, ali ne preterujem.

"Naravno da sam obazriva i da vodim računa da Nestora ne mazimo ako prethodno nismo oprali ruke, ne dozvoljavam da se puši u prostoriji u kojoj on boravi, važno mi je da je uvek čist i uredan, ali nisam opterećena čistunica", kaže voditeljka TV Prva.

"Ne želim da mu uskraćujem da puzi po tepihu, jer će isprljati ruke, niti da ga ostavljam u drugoj prostoriji kada imamo goste ili ućutkujem prijatelje dok on spava. Smatram da stvaranje bilo kakve veštačke atmosfere nije dobro i da dete mora da odrasta u normalnim uslovima".

Danijela ističe da kada dete prvi put ode na more, trebalo bi da stavi ruke u pesak, brčka se u plićaku i gricka peškir, preleži sve bolesti. To je dobro za čeličenje. Kad ima dilemu da li je previše ležerna, voditeljka se seti "plastičnog" saveta lekara, koji joj je objasnio šta jača imunitet:

"Uzeo je jednu jabuku i oprao je. Rekao je: "Ova je za pesticide". Onda je uzeo drugu i protrljao je o pod. "E, ova je decu", objasnio mi je".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs