Tradicija

Izmamite joj osmeh: Šta pokloniti baki za Dan žena?

Iako bake od svojih unučića dobijaju neograničenu i dragocenu ljubav, postoje sitni i besplatni pokloni koji će ih obradovati iznad svih očekivanja
Vaše dete & vi
10:40h Autor:
Izmamite joj osmeh: Šta pokloniti baki za Dan žena?
Foto: Shutterstock

Generacije naših baka otpočele su tradiciju proslavljanja Dana žena, pre svega zbog toga što su svakog 8. marta bile obasipane poklonima od strane svojih unuka. Tako i nešto mlađe bake, one koje su to postale nedavno, nastavljaju ovu tradiciju i Dan žena proslavljaju u društvu svojih najdražih dečaka i devojčica, piše Yumama.com.

A, šta je to potrebno za bakin osmeh? Ne mnogo. Bake ne žele skupe poklone i odricanje od užine. Njima je dovoljan sitan znak pažnje, nešto što će im izmamiti osmeh na lice – buket cveća ubranog pri povratku iz vrtića ili škole ili ljupka fotografija. Pogledajte koje ideje možete dati svojim mališanima da obraduju bake tog posebnog dana, koji podseća na važnost ljubavi i poštovanja prema ženama, ali imajte na umu da postoji i nešto što bake žele da dobijaju u što većim količinama: ljubav, zagrljaje i poljupce.

Mirišljavo cveće

Buketić sveže ubranog cveća spada u najlepše i najdraže poklone koje bake dobijaju. Za njih ne postoji lepši prizor od dečje šake koja steže nekoliko cvetića, širi oči pred jednom od najvoljenijih osoba u svom životu i čeka poljubac zahvalnosti.

Cvetni obeleživač za knjigeKada smo već kod cveća, nijedan dečji poklon koji ga uključuje ne može da omane. Zato je i obeleživač strana za knjige od presovanog cveća idealan dar i recept za mamljenje osmeha svakoj baki. Mama može da joj pokloni knjigu, a unuče jedinstveni obeleživač.

Knjiga za bakuUkoliko je vaše dete mali maštar koji stalno izmišlja pesmice i pričice, podstaknite ga da postane pisac! Kupite mu lepu svesku u kojoj će napisati priču ili pesmu namenjenu upravo svojoj baki ili mu je, ako još uvek ne ume da piše, ali i te kako ume da smišlja stihove i pričice, sami zapišite. Ovo će biti neočekivani i originalni poklon koji će baka čuvati čitavog života.

Šareni otisak dlana

Zar ne bi bilo lepo da, kada vaš mališan jednog dana, posle brijanja i sastanka s devojkom, sazna da je primljen na fakultet dođe kod bake i s njom podeli radost, ona izvadi iz fioke jedan od najlepših poklona koji je ikada dobila – otisak malenog dlana svog unuka – i uporedi ga s šakom velikog momka u kojeg je on izrastao?

Nasleđeno znanjeUkoliko je vaše dete od bake naučilo nešto što je veoma zabavno i korisno, predložite mu da iznenadi baku tako što će joj pokloniti rezultat tog rada. Ako je ona pokušavala da ga nauči slova, obradujte je papirom na kojem je njeno unuče napisalo bakino ime ili je iznenadite šalom koji joj je njena unuka isplela ako je to veština kojoj ju je baka podučavala.

VremeIako je pokazivanje ljubavi originalnim poklonima predivno i uprkos tome što će to raznežiti svaku baku, najbolji način da dirnete njeno srce jeste da joj poklonite svoje vreme. To je, zapravo, ono za čime ona žudi. Iznenadite svog mališana i njegovu baku ulaznicama za zoološki vrt i bioskopsku projekciju novog crtanog filma. Organizujte im čitav dan prepun zabavnih aktivnosti, tokom kojeg će baka uživati u svom omiljenom društvu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs