pRVA POMOĆ

Doktor Nestorović iz Tiršove: Evo kako ćete zaštititi dete od ujeda komaraca! (VIDEO)

Da komarci ne bi ujedali decu, preporučuje se da im date da piju ovo

Vaše dete & vi 30.06.2019. - 12:58h
Foto: Printscreen/ youtube/ linkTV

Najpoznatiji pulmolog, dr Branimir Nestorović iz dečije klinike u Tiršovoj, za Link TV daje savet roditeljima, kako da se zaštite deca od ujeda insekata:

 

"Najneprijatnija stvar za nas su insekti koji ubadaju. Takvih ima skoro 17 vrsta. Mravi, bubašvabe, biljne vaši i td... Deca burnije reaguju na te ubode. Ovog proleća i leta, možemo da vidimo decu kojoj su noge i ruke prekriven ubodima, plikovima i ranama.

 

Ta deca se češu i tim češanjem unose u telo stafilokoku i stvara se infekcija. Novi lekovi za alergiju slabo deluju na svrab, pa terpaija dobijena od lekara skoro i da ne deluje. 

 

Komarce možete odbiti tako što ćete detetu dati da pije B1 vitamin. Taj vitam će stvoriti miris u dečijem telu koji je odbojan ženskim komarcima koji ujedaju. Sličan efekat ima i beli luk.

 

Kada se radi o kući. Svi ti repelenti koji odbijaju komarce nisu dobri za zdravlje pa se i ne preporučuju, ali kopriva može da pomogne da se komarci i razni insekti isteraju iz kuće.

 

Kopriva ubija sve što postoji. Kopriva se ubere i stavi se u vodu pa u frižider da odstoji 5 dana. Ta voda se prebaci u raspršivač i isprska se po kući.  Taj miris će isterati sve insekte iz kuće."


(STIL.KURIR.RS)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs