da li ih vi primenjujete?

Put do mira i blagostanja: 8 tajnih pravila srećne porodice!

U nastavku pročitajte kako da poboljšate svoj porodični život

Vaše dete & vi 11.05.2019. - 13:16h Autor: Stil/Opanak
Foto: Shutterstock

Porodica je osnova društva i sveta, stub temeljac svakoga čoveka koji nas čini srećnijim.

 

Svako od nas u životu teži da se ostvari kao roditelj i bračni partner, a uz ova pravila održavaćete blagostanje, mir i porodičnu sreću.

 

Sreća je u zajedničkim trenucima

 

Da bi sve ispalo baš onako kako želite  potrebno je više ulaganja i prisustvo. najmilijih. Stoga, svakodnevno posvetite određeno vreme za ovu aktivnost, jer zajednički trenuci sa voljenim osobama je ogromna sreća i dragocenost. 


Zajednički obroci

 

Veruje se da porodice koje zajedno ručaju imaju jake veze.  Kako smo već pomenuli,  provedeno vreme sa najmilijima je veoma važno.

 

Žena mi je važnija od moje osmoro dece i tako će uvek biti: Muškarac savetuje da svaka porodica usvoji njegov model, evo zašto!

foto: Shutterstock

Brak je na prvom mestu

 

Bračni život mora biti primer ljubavi! Jak i stabilan odnos između supružnika treba da je na prvom mestu, a ne deca! Često je takav odnos gde su deca na prvom mestu, opterećujući za mališane jer oni takođe traže svoj prostor. Uostalom, deca će svakako jednog dana započeti svoj samostalni život.

 

Porodica je važnija od prijatelja


Organizujte porodična druženja i igre u okviru porodice jer braća i sestre treba da se igraju zajedno, a ne da zabavu traže van kuće. Iako svakako treba da imaju i prijatelje, porodica je na prvom mestu!

 

Unesite mir i radost u svoj dom: Praktikujte ovu rutinu svaki dan i videćete kako vam porodica postaje srećnija!

foto: Shutterstock

Deci nije potrebno previše vanškolskih aktivnosti

 

Nije dobro ni da dete nema nikakvih aktivnosti van škole, ali previše obaveza i odsustva van kuće nije poželjno. Stoga, najbolje je da organizujete zajedničke porodične aktivnosti, kao što su vožnja bicikla, rolera ili plivanje.

 

Bez vikanja i svađe pred decom

 

Deci je potrebna stabilnost, jer se tada osećaju nasigurnije. Zato izbegavajte svađe i dileme pred decom, a ako se ipak dese, pokušajte da im objasnite zašto je tako.


Rituali i navike se stvaraju vremenom

 

Nedeljni ručak je ritual koji je poželjan i treba da psotane praksa svake porodice. Osim toga, možete imati i rituale kao što je zajedničko gledanje neke omiljene serije ili film petkom uveče uz kokice ili picu. Na taj način ćete se povezati i biti srećni.

 

Dobra komunikacija

 

Zdrava komunikacija je najvažnija stavka sreće porodice. Stoga, pričajte otvoreno o svemu i uvek na tome insistirajte. Deca treba da znaju da se uvek mogu osloniti na vas i da vam bez ustručavanja pričaju sve svoje probleme i brige koje im okupiraju glavu.

 

Najpoznatiji psiholog tvrdi: Srećna porodica je ona koja ima ovih 5 faktora!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...