Istraživanje

Rizik od neplanirane trudnoće veći za 50 odsto u vreme praznika!

Tokom praznika žene često zaborave da popiju tabletu protiv trudnoće ili da se zaštite tokom seksualnih odnosa jer ih je ponela praznična atmosfera
Trudnoća 02.12.2013. - 18:03h Autor: Klix.ba
Foto: Shutterstock

Praznici su vreme kada ljudi slave i osećaju se opušteno i srećno, ali ta opuštenost ima u sebi i dozu rizika. Najnovije istraživanje pokazalo je da je u vreme Božićnih praznika rizik od neplanirane trudnoće veći za 51 odsto.

 

Naime, u vreme praznika žene često zaborave da popiju tabletu protiv trudnoće ili da se zaštite tokom seksualnih odnosa jer ih je "ponela" praznična atmosfera. Razlog za to su veće doze alkohola, žurba zbog priprema slavlja i poseta porodici.

 

Farmaceutska kuća LloydsPharmacy Online Doctor intervjuisala je 2.000 žena i otkrila da jedna od šest zaboravi da popije tabletu kada su pijane, a jedna od sedam zbog žurbe i okupacije poslom oko priprema za Božić.

 

Prema rezultatima ankete, jedna od šest žena propusti da popije tabletu i u danima nakon Božića. Oko 28 odsto njih ne popije tabletu jer su otišle u posetu porodici ili prijateljima i zaboravile da ih ponesu.

 

Rezultat toga je da njih 13 odsto popije tzv. tabletu "jutro posle" kako bi sprečile eventualnu trudnoću.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

trudnoca

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...