Savršeno vreme

Nauka potvrdila najbolje godine za rađanje dece: Razlog je odličan!

Žene u ovim godinama imaju inteligentniju decu od onih koje su rodile ranije

Trudnoća
15:38h Autor:
Nauka potvrdila najbolje godine za rađanje dece: Razlog je odličan!
Foto: Shutterstock

Neki parovi ne žele odmah da imaju decu, jer prvo žele malo da uživaju sami. Jednom kad se odluče za decu spremni su u potpunosti, a sada je i naučno utvrđeno kad je najbolje vreme za dobijanje deteta, ali i da bi trudnoću trebali malo odgoditi, piše Your Tango.

Koliko je potrebno vremena da žena ostane trudna: Iznenadiće vas!

foto: Shutterstock

Ko bi rekao

Istraživači Londonske škole za ekonomiju proučili su razne podatke i došli do zaključka kako žene koje su rodile sa 30 ili više godine imaju inteligentniju decu od onih koje su rodile ranije. Istraživanje je proučilo ponašanje 18.000 britanske dece i pokazalo se kako su deca koja imaju stariju mamu bila bolja na ispitu kognitivnih veština. Ispitano je kako čitaju, pišu, razmišljaju i pamte kad su imali 10 ili 11 godina.

Ovo se događa jer žene koje su se odlučile kasnije da rode prvo su htele da izgrade karijeru i posvetiti se sebi, a tek onda, kad su bile spremne, su rodile dete. Kao rezultat 30-godišnje mame više pažnje posvećuju deci, jer imaju stalan posao. S druge strane, žene koje čekaju predugo, na primer do svoje 40. godine mogu kasnije imati problema s gojaznošću.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs