Da li ste znali?

Kada je žensko telo naprikladnije za trudnoću: Ovo su najbolje godine!

Statistike pokazuju da žene čekaju sve duže da imaju decu, dok je idealno doba kada je žensko telo najprikladnije za trudnoću zapravo 25 godina
Trudnoća 18.06.2016. - 13:57h Autor: 021.rs
Foto: Profimedia

Mnoge žene ne žele da imaju decu sve do kasnih dvadesetih, pa i do tridesetih godina, fokusirajući se na obrazovanje, razvoj karijere, putovanja, pa čak i otplate studentskih kredita.

 

Statistike pokazuju da žene čekaju sve duže da imaju decu. Trenutna prosečna starost žena koje su prvi put postale majke u Velikoj Britaniji jeste 26,3 godine. Prema rečima dr Džilijan Lokvud, s klinike Midland fertiliti u Velikoj Britaniji, postoji idealno doba kad je žensko telo najprikladnije za trudnoću. Prema dr Lokvud, idealno doba je 25 godina.

 

Nažalost, kaže dr Lokvud, to je i doba kada je majčinstvo nisko na listi mnogih ženskih prioriteta.

 

"Dvadeset pet godina je upravo vreme kada današnje mlade žene odlaze sa univerziteta i pokušavaju da započnu dobru karijeru. Takođe, vraćaju svoje studentske kredite i pokušavaju da nađu osobu s kojom žele da osnuju porodicu".

 

Ipak, bilo da izaberete da postanete majka sa 20, 30, 40 ili kasnije, biološki, uz pomoć surogat majke ili usvajanjem, stručnjaci uvek savetuju da slušate svoje telo i donosite odluku koja je u skladu s vašim mogućnostima i vašim životom.

 

Domaće poznate dame u drugom stanju: Spremne za najlepšu životnu ulogu! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...