Tragovi kojih se stidimo

Na ovo vas niko neće upozoriti: Šokantne promene posle porođaja!

Možda će vam se desiti da se upiškite dok se od srca smejete nečemu u vašem okruženju, ali isto tako ćete verovatno ispuštati gasove bez upozorenja
Trudnoća
22:24h
Na ovo vas niko neće upozoriti: Šokantne promene posle porođaja!
Foto: Thinkstock

Kako se telo žene postepeno menja tokom trudnoće, tako se i ona lagano navikava na novostečenu kilažu i promene koje trudnoća nosi. Međutim, kada se porodi svaka žena ima nerealna očekivanja da će joj kilaža biti ista kao pre trudnoće, ali to skoro nikako nije moguće. Još veći šok usledi kada se desi neka od ovih pet promena:

Vagina može postati prevelika za tampon

Nakon pojavljivanja prve menstruacije, nemojte ni da pokušate da koristite tampon jer postoji velika verovatnost da ćete doživeti neprijatno iskustvo. Ne brinite, to je samo privremeno stanje koje može potrajati nekoliko meseci nakon porodjaja. Reč je o posledici rastezanja i širenja vagine nakon porođaja kojoj treba vremena da se vrati u normalno stanje.

Ovako izgleda porođaj u vodi: Trudnica u veštim rukama babice! (FOTO, VIDEO)

Nećete moći da kontrolišete gasove

Porođaj itekako ostavlja tragove na vašem telu, posebno na delu koji se veže uz karlicu i karlične mišiće. Oni postaju slabiji nego što su bili, što može dovesti do neugodne pojave nekontrolisanog ispuštanja gasova, bez upozorenja.

Ova pojava je vrlo česta, ali dobra vest je ta što će mišići postepeno ojačati i vratiti se u normalu, a neprijatnosti će nestati.

Sve majke saglasne: 7 razloga zašto je prva trudnoća najbolja!

Možda ćete se i upiškiti u gaćice

Ponovno je reč o slabljenju mišića karlične kosti koji tokom porođaja prolaze kroz velike promene. Upravo zbog toga mnoge novopečene mame ne mogu u potpunosti kontrolisati mokrenje.

To znači da kad god se zakašljete, kihnete, podižete teret ili se glasno i od srca smejete postoji opasnost da se upiškite u gaće, barem dok mišići ne ojačaju.

Mogu vam narasti stopala

Tokom poslednjih meseci trudnoće noge često natiču, a stopala postaju šira i veća, što se nakon porođa vraća u normalu. Ali postoji verovatnost da vam stopala postanu i ostanu veća nego pre trudnoće.

Stopalo može narasti i za ceo jedan broj, a šta uzrokuje ovu, za žene nepoželjnu pojavu nisu sigurni ni naučnici.

Intimni delovi mogu promeniti boju

Snažne hormonalne promene koje se događaju u telu novopečene mame telo izražava na razne načine. Jedan od njih je i značajno potamnjivanje kože na bradavicama, te na području oko vagine i anusa.

I dok kod nekih žena ova pojava nakon određenog vremena nestane, ove druge će se morati pomiriti s još jednim "darom prirode".

Lekari zanemeli: Način na koji je zatrudnela sve ostavio bez teksta!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs