Verujte nam

Sve neistine o trudnoći i majčinstvu: Kilogrami neće sami nestati!

Od svežih mami, baka, komšinica i dobrih prijateljica će vam stizani niz dobrih saveta, ali nemojte ih shvatati ozbiljno jer ti saveti baš i nisu istiniti
Trudnoća
18:40h Autor:
Sve neistine o trudnoći i majčinstvu: Kilogrami neće sami nestati!
Foto: Thinkstock

Poznato je da trudnice ne mogu izbeći savete i konstantno informisanje od strane članova porodice, prijatelja i, čak, neznanaca. Svi žele da pomognu budućoj majci i podele svoje iskustvo, ali to može imati kontraefekat i dodatno opteretiti trudnicu stvorivši joj mnogo dilema.

Izdvajamo vam deset "laži" na koje ćete naići tokom trudnoće:

1. "Spavaćete dok beba spava"

. Jedina osoba koja može da spava kad i beba jeste njen tata!

2. "Nikada više nećete spavati". Iako će ova izjava na samom početku delovati istinito, vremenom ćete pronaći pravi ritam i sanjati slatke snove.

3. "Kilogrami će jednostavno nestati". Premda bi to bilo ostvarenje snova svake porodilje, za mršavljenje je potrebno mnogo više od porođaja.

4. "Kegelove vežbe rešavaju sve". Važno je na vreme saznati koji sve rizici postoje i osnažiti mišiće karlice Kegelovim vežbama jer će oni, u suprotnom, oslabiti tokom trudnoće.

5. "Puter od kokosa čini čuda". Jedan od popularnih ’’lekova’’ za strije u svetu jeste puter od kokosa. Ipak, iskustvo nam govori da možemo čitave da se izmažemo njime i da se, ipak, neće dogoditi nikakva promena.

6. "Jedite za dvoje". Ovo je nešto zbog čega biste mogli zažaliti. Ne danas, ne sutra, ali jednog dana ćete se sa žaljenjem setiti svih suvišnih kalorija.

7. "Dojenje je jednostavno".

Da je tako lako, ne bi postojala zanimanja poput konsultanta za laktaciju. Ipak, ne treba se plašiti dojenja – iako će na počtku, možda, biti teško, vremenom ćete i vi i beba savladati ovu umetnost.

8. "Dojenje ne boli". Smatramo da treba otvoreno priznati koliko bolno dojenje ume da bude.

9. "Nikada više to nećete uraditi". Ukoliko više nikada ne odete na ples, ne krivite za to bebu. Ona nije ta koja vam je zabranila da se opustite.

10. "Biće bolje". Neće biti bolje, već drugačije. Svaki dan je nova avantura i izazov, ali vremenom to prestaje da bude zastrašujuće kao na početku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs