Probajte i vi

Vodič za buduće mame: Kako da pokažete ljubav bebi dok je još u stomaku

Veza između roditelja i bebe može i treba da bude uspostavljena za vreme trudnoće. Evo nekoliko načina da to učinite
Trudnoća
18:52h Autor:
Vodič za buduće mame: Kako da pokažete ljubav bebi dok je još u stomaku
Foto: Thinkstock

Budući roditelji jedva čekaju da prođe devet meseci kako bi ostvarili kontakt sa svojim mališanom. Međutim, beba treba da oseti ljubav dok je još u maminom stomaku, prenosi Yumama.com.

Pogledajte predloge koji će vam pomoći da zbližavanje sa bebom počne i pre prvog zagrljaja sa vašim malim anđelom.

Pričajte svojoj bebi

Bebin sluh će se razviti do drugog tromesečja. Ono što će ona najčešće slušati, pored otkucaja maminog srca, je i vaš glas. Studije su pokazale da beba, neposredno nakon rođenja, može da razlikuje glas majke od drugih zvukova i glasova. Očevi mogu pevaju bebi u stomaku ili jednostavno da joj pričaju. U ovoj fazi, tonovi su važniji od reči.

Saznajte ovde koji su znakovi koji otkrivaju pol deteta.

Mazite stomak

Buduće majke često dodiruju svoj stomak, bilo da je to nesvesno ili u želji da smire mališana koji štuca ili ih šutira. Na taj način, roditelji ustvari imaju osećaj da su bliže svom mališanu.

Puštajte muziku

Bebe počnu da reaguju na muziku čim razviju sluh, pokazuju istraživanja. Tomas Verni, autor knjige "Tajni život nerođenog deteta", kaže da na mališane najviše uticaja ima muzika u ritmu otkucaja srca majke.

Vodite dnevnik

Možete voditi dnevnik trudnoće ili pisati pisma detetu, kako bi sačuvali uspomene na neponovljive i dragocene trenutke drugog stanja. To će biti lep poklon vašem detetu kada poraste.

Odmarajte

Raspoloženje trudnice utiče na njen puls, nivo hormona i disanje, ali se odražava i na bebu. Bilo da sedite u tišini ili se fokusirate na disanje, pokušajte da se oslobodite eventualnog stresa i umirite, vaša beba će vam biti zahvalna.

A o lepršavim pokretima u maminom stomaku više saznajte ovde.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs