Plemenite životinje

Divlje ždrebe je nervozno trčalo oko povređene majke: Nije se odvajalo od nje, a onda joj je konačno stigao spas! (VIDEO)

Ova kobila se našla u jednoj nezgodnoj situaciji i bila je potpuno bespomoćna

Ljubimci
20:56h Autor:
Foto: Printscreen Youtube / The Dodo

Biti divlja životinja ima svoje prednosti. One se mogu kretati slobodno gde god i kad god žele. Nisu vezane, ni zatvorene, mogu da budu u svom prirodnom okruženju. Ipak, jedna od prednosti životinja koje su uz ljude je ta što im čovek može pomoći kada se desi neki problem. Postoje neke situacije koje završavaju tragično ako nema pomoći ljudi.

 

Ostavila bebu kod slepe kobile: Ovaj snimak nikoga ne ostavlja ravnodušnim! (VIDEO)

foto: Printscreen Youtube / The Dodo

Ova kobila se našla u jednoj nezgodnoj situaciji i bila je potpuno bespomoćna. Nekako je uspela da zapetlja kopito u svojoj grivi. Njeno mlado ždrebe je bilo zbunjeno i nije znalo kako da joj pomogne.

foto: Printscreen Youtube / The Dodo

Srećom, ona i ždrebe su uočeni sa velike udaljenosti. Smeđe ždrebe je nervozno kružilo uokolo, dok se kobila borila i pokušavala da iskoristi snagu svog tela da se podigne na noge. Konačno, spasioci su došli bliže i uspeli su da je umire mazeći je i postepeno je navikavajući na prisustvo ljudi.

 

Bila je odsutna od kuće 3 nedelje: Zanemećete zbog reakcije njenog konja! (VIDEO)

foto: Printscreen Youtube / The Dodo

Odsekli su njen zapetljani deo grive, čak nisu morali ni da odseku puno. Ždrebe je odmah počelo da skakuće i da veselo trči u krug oko svoje mame i spasioca. Mama još uvek nije imala snage da se podigne jer se toliko iscrpela, umorila i bila je u šoku.

foto: Printscreen Youtube / The Dodo

Pokušala je još nekoliko puta da se podigne i na kraju je i uspela! Ždrebe je obilazilo oko nje da vidi kako je, a potom su otišli polako i pažljivo svojim putem.

 

Pogledajte video ispod da vidite ždrebe koje ne odustaje od nade dok čeka pomoć za svoju mamu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...