proučite!

Oni su rekorderi: Ovih 10 pasmina živi najduže! (FOTO)

Većina pasmina pasa živi između 10 i 13 godina, ali ima i onih koje žive duže od toga. Saznajte koje to pasmine žive najduže, pa čak i 27 godina

Ljubimci 23.02.2018. - 19:24h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

Iako ta pasmina nije uvrštena na listu najdugovečnijih, svetski rekord u dugovečnosti drži australijski ovčar imenom "Bluey" koji je poživeo neverovatnih 29 godina. Bilo bi divno kada bi svi psi mogli da žive tako dugo!

 

Pročitajte koje to pasmine žive najduže.

1. Čiuaua


Jedna od najdugovečnijih pasmina, verovatno i zato jer je jedna od najmanjih. U proseku žive između 15 i 20 godina - najstarija zabeležena Čiuaua na svetu uginula je prošle godine sa 20 godina.

2. Jorkširski terijer

 

A post shared by Nys (@mad_alice_1865) on


Jedna je od najpopularnijih pasmina, a svog vlasnika će dugo usrećivati jer jorkširski terijeri u proseku žive između 17 i 20 godina.
 

3. Pomeranski špic

 

A post shared by sammy (@sammylittlepomeranian) on


Ovi paperasti mališani u proseku žive između 12 i 16 godina. Pasmini pomeranaca pripada i popularni "Boo", najslađi pas na svetu.

 

4. Jazavčar


Pripadnici pasmine vrlo živahnog karaktera obično žive između 12 i 15, ali mogu doživeti i više godina. Jazavčar po imenu "Chanel" doživeo je čak 21 godinu.

 

5. Mini pudla


Životni vek ovih pametnih slatkica koje je lako trenirati obično traje između 12 i 15 godina. Ipak, najstarija mini pudla po imenu Simus živela je čak 20 godina.

6. Maltezer


Još jedna vrlo popularna mala pasmina u čijem društvu vlasnici uživaju između 12 i 15 godina koliko maltezeri u proseku žive. Maltezer je drevna pasmina čiji koreni sežu s Malte. 

 

7. Lasa Apso


Ovi psi predivne naravi takođe imaju životni vek kao i druge male pasmine, između 12 i 15 godina. Lasa Apso uzgojen je s namerom da pomogne u čuvanju budističkih hramova.

8. Mops


Još jedna mala pasmina s kojom vas čeka 12 do 15 godina sreće i veselja, koliko mopsovi žive. Reč je o drevnoj kineskoj pasmini obožavanoj širom sveta.

9. Bigl

 

A post shared by @beagleworld on


Biglovi se smatraju jednom od najboljih pasmina za decu jer su poslušni i vole aktivnost. U proseku žive između 12 i 15 godina, ali bigl "Butch" koji je uginuo 2003. živeo je mnogo duže – "Butch" je doživeo neverovatnih 27 godina! 

10. Patuljasti šnaucer


Ova živahna pasmina ima puno energije pa ju je lako trenirati kao i veću verzija šnaucera. U proseku žive između 12 i 15 godina, a patuljasti šnauceri će biti najsrećniji ako ih provedu aktivno sa svojim vlasnikom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...