OD CENE ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI

6 VELIČANSTVENIH: Ovo su najlepše i najskuplje mačke na svetu! (FOTO)

Prelepe i neverovatno skupe

Ljubimci
21:35h Autor:
6 VELIČANSTVENIH: Ovo su najlepše i najskuplje mačke na svetu! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Neke mačke su ređe od drugih, a ta kombinacija retkosti i lepote je dovela do toga da koštaju papreno. Malo smo istraživali i pronašli najskuplje rase mačaka. Od nekih iznosa će vam se možda zavrteti u glavi.

Pogledajte i uživajte u fotografijama...

1. Persijska mačka

Među najskuplje rase mačaka na prvo mesto je stigla persijska mačka, koja potiče s Bliskog istoka. Umiljata je, mirna i blage naravi, neretko se sprijatelji s malim životinjama, papagajem ili hrčkom. Nije preterano razigrana pa je mnogi zovu salonskom mačkom, a cena joj doseže i do 5.500 dolara.

2. Ruska plava mačka

Odmah za njom, tu je ruska plava mačka. Ima svilenkastu dlaku plavo-sive boje, smaragdno zelene oči, a uz to je vrlo umiljata i odana poput psa. Cena može da ide i do 3.000 dolara.

3. Savana

Da li ste nekad čuli za savana mačku? U pitanju je hibridna vrsta nastala ukrštanjem divlje afričke i domaće mačke. Ona zahteva nekoga ko će se baviti njom, jer je po prirodi jako živahna. Dobra je skakačica, koja bez problema može sa poda da skoči na vrh vašeg frižidera. Zanimljiva je i činjenica da ova mačka ima i smisao za humor, a neke od omiljenih šala su joj skrivanje od vlasnika. Cena može da ide i do 20.000 dolara!

4. Manska mačka

Nastala je na ostrvu Manu u Irskom moru i smatra se jednom od najzahtevnijih vrsti. Manska mačka može imati različite dužine repa, a mogu biti potpuno bez repa. Njihova cena se kreće između 800 - 4 000 dolara.

5. Sfinks mačka

Prva je rođena 1966. u Torontu, a karakteristika joj je da nema krzno. Jako je inteligentna, glasna i "pričljiva" i voli društvo. Odlično se slaže sa decom i psima. Nisu vrsta koja voli da bude samostalna kao druge mačke. Kako nemaju krzno, ovo su isključivo kućne mačke i ne bi smele dugo da budu na hladonoći ili direktnom suncu. Cena im se kreće od 300 - 3 000 dolara.

6. Škotski fold

Škotski fold je vrlo zanimljiva mačke srednje veličine, posebno prepoznatljiva po malim, preklopljenim ušima i vrlo umiljatom karakteru. Preklopljene uši uzrokuje dominantan gen koji utiče na hrskavicu u ušima, zbog čega poprimaju specifičan oblik. Ako želite da vam škotski fold postane kućni ljubimac moraćete da izdvojite između 200 i 3 000 dolara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs