5 kreativnih ideja

Praznična dekoracija: Neka sreća uđe na vrata vašeg doma

Četinari, šišarke, žica, papir, seno, cimet i neiskorišćeni novogodišnji ukrasi sa vaše jelke dovoljni su da napravite potpuno originalan venčić za vrata
Enterijer
08:50h Autor:
Praznična dekoracija: Neka sreća uđe na vrata vašeg doma
Foto: Shutterstock
1 / 9 Foto: Thinkstock

Neka praznična magija vašeg doma krene još od ulaznih vrata. Pustite mašti na volju i sami napravite ukrase za vrata, jer kupljeni venčići nisu jedino rešenje da unesete prazničnu atmosferu u vašu kuću. Neka vaš originalni ukras izmami osmeh vaših prijatelja još na prvom koraku.

1. Venčić od četinara i crvenih bobica

Kombinacija zelenog četinara i crvenih bobica uvek je dobar izbor i prva asocijacija na Božić i Novu godinu. Svoj pečat ovom tradicionalnom venčiću dajte uz pomoć detalja. To mogu biti mašne u zlatnoj boji, zvončići ili loptasti ukrasi koje možete da rasporedite po vašem ukusu.

2. Venčić sa detaljima cimeta, ukrasnih tikvica i šišarki

Osim kupovnih ukrasa, zagarantovano dobar i originalan utisak na vaše goste ostaviće venčić začinjen vezicama cimeta, ukrasnih tikvica i šišarki. Šišarke možete pronaći u obližnjem parku, ili, pak, dvorištu vaše zgrade. Možete da ih prefarbate sprejom za bojenje ili da ih ostavite u prirodnoj boji. Detalje rasporedite po sopstvenoj želji, a na vrh stavite ukrasnu mašnu.

3. Venčić od sena u obliku srca

Iskoristite slamu ili seno i, bilo u obliku srca ili kruga, napravite originalan ukras za vaša vrata. Dopunite ga detaljima od papira ili kartona u belim ili bilo kojim drugim bojama. Nacrtajte figure na belom kartonu, ofarbajte ih i isecite. Ceo utisak dopunite mašnom na vrhu. Ovaj venčić bi mogao da bude idealan i za vrata od sobe vaših mališana, a u njegovoj izradi bi mogli i oni da učestvuju.

4. Venčić od bombona

Povežite bombone ili upakovane čokoladice u krug. Možete se igrati bojama ili se, pak, odlučiti za jednobojne. Naravno, mašna na samom vrhu je neizostavna. Takođe, možete se igrati sa orasima, ušećerenom jabukom, šipkom i drugim bobicama, a fotografiju primera pogledajte u galeriji ispod teksta.

5. Rustični venčić

Od žice napravite željeni oblik (jelku, sneška belića ili jednostavan krug) i obmotajte ga kanapom. Dobijeni ukras začinite raznobojnim detaljima. Ukoliko su vam ostali ukrasi koje niste iskoristili za kićenje jelke, ne odlažite ih, već im pronađite mesto na vašim vratima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs