Drevno učenje

Feng šui pravila: Unesite dobru energiju i blagostanje u vaš život uz ove savete!

Ako nam spavaća soba ima nestabilnu, slabu ili negativnu energiju, to će se odraziti na naš privatni život i veze

Enterijer 23.01.2018. - 22:06h Autor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Shutterstock

Prema drevnom verovanju, ako posvetimo dovoljno pažnje i svoj dom uredimo prema pravilima feng šuija privući ćemo u svoj dom harmoniju i blagostanje.

 

Feng šui je drevna veština življenja i uređivanja prostora, stara više od 6000 godina. Prema učenju feng šuija, ukoliko životni prostor uredimo prema određenim pravilima, privući ćemo u naš dom pozitivnu energiju i uspeh.

 

Pravila feng šuija kažu da je jedna od najvažnijih prostorija u domu spavaća soba, jer ona sadrži našu energiju. Ako nam spavaća soba ima nestabilnu, slabu ili negativnu energiju, to će se odraziti na naš privatni život i veze.

 

Energiju sobe, pa tako i ličnu možete isceliti unošenjem devet predmeta u spavaću sobu, jer je to broj koji simbolizuje tranziciju, prelazak u nešto bolje i novi početak.

 

Najgori mogući položaj kreveta, ugrožava zdravlje: Feng šui majstori upozoravaju!

foto: Shutterstock

1. Krevet maksimalne veličine 200×150 cm

Izbegavajte takozvane "king size" krevete jer oni unose otuđenost i razdor u spavaću sobu. Na tako velikom krevetu odvojeni ste od partnera i na taj način smanjuje se bliskost među vama.

 

2. Difuzer za eterična ulja

Osim što divno mirišu, eterična ulja imaju isceliteljska svojstva i oslobađaju nas od stresa, nakon napornog dana. Izaberite ulje koje vam odgovara, ali naročito se preporučuje miris lavande, koji ima umirujuće dejstvo i priprema vas za miran san.

 

3. Crni turmalin i čisti kvarc

Ova dva minerala zajedno pružaju balans i zaštitu. Crni turmalin vas prizemljuje, čisti sobu od elektromagnetnih sila, koje utiču na naš san i zdravlje. U sva četiri ugla sobe potrebno je staviti crni turmalin, a zatim na sredinu sobe čist kvarc.

 

4. Dva noćna ormarića

Ne moraju biti jednaki, ali svakako bi trebalo da imate dve, bez obzira da li trenutno imate partnera ili ne. Važno je imati slobodan prostor pored glave, jer tako ispoljavate svoju želju za stvaranjem uravnoteženog partnerstva.

 

Feng šui otkriva: 13 sigurnih predskazatelja braka, da li vam se smeši venčanje?

foto: Shutterstock

5. Crna beležnica i crvena olovka

Beleženjem svojih misli i obaveza stvarate red u životu, a beleženje snova inspirisaće vas na svakodnevne pozitivne odluke. Crna boja simbolizuje mudrost, a crvena vas štiti i podstiče vam misli.

 

6. Dva komada ružičastog kvarca

Privlače ljubav, harmoniju i poverenje u vaš emotivni život.

 

7. Tkanina za pokrivanje elektronskih uređaja u vašoj sobi

Ako u sobi imate elektronske uređaje pre spavanja ih prekrijte prirodnom tkaninom neutralne boje, jer se na taj način odvajate od energije koja negativno utiče na vaš san.

 

8. Zelena biljka

Biljka će u vaš prostor uneti obnavljajuću energiju. Biljke su tihi iscelitelji našeg tela i duha, koje s nama dele pozitivnu energiju. Stvaraju kiseonik i sakupljaju štetne materije iz vazduha.

 

9. Cvetna esencija

Kada se osećate loše stavite cvetni miris koji vas umiruje na vaš vrat, tako ćete skupiti pozitivnu energiju u svome telu.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...