Pogledajte

Kao iz časopisa: 10 poteza uz koje će vaša veštačka jelka oživeti! (FOTO)

Iako neki u svom domu vole imati pravo božićno drvce, nekad je ipak bolje i praktičnije odlučiti se za umjetno drvce. Praktičnija su, nećete morati svaki dan usisavati iglice koje padaju, te naravno umjetno drvce ne može uvenuti.

Enterijer
Autor:
Kao iz časopisa: 10 poteza uz koje će vaša veštačka jelka oživeti! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ali, ako vam se baš i ne sviđa kako vaša jelka izgleda, evo nekoliko načina kako je učinite lepšom.

1. Oko drvca omotajte girlandu koja može da se stopi sa granama da biste popunili praznine između veštačkih grana. Tako ćete dobiti bogatije drvo, a izgledaće prirodno.

Praznici u kući Seke Aleksić: Od ovoga ne može lepše! (FOTO)

2. Možete ga popuniti i sa borovim granama. Na taj način možete se pobrinuti za specifična "prazna" mesta kada pogledate svoju jelku.

3. Snežni izgled vaše jelke možete postići pomoću vode i mešavine gipsane smese i lepka. Treba vam samo manja četka za farbanje kako biste što preciznije naneli sloj spomenute mešavine.

4. Metalni stalak vaše jelke zamenite panjem kako biste stvorili što prirodniji izgled. Pripazite samo da sredinu panja izbušite tačno onoliko koliko vam treba da stane mali držač vaše jelke.

5. Okitite vaše veštačko drvce svetlucavim ukrasima i kuglicama. Svetlost će se odbijati od takvih ukrasa, pa ćete imati utisak da vam je drvce gušće i bogatije.

6. Volumen možete dobiti tako što umesto da girlande u raznim bojama samo „sede“, iskoristite metalne grane vašeg veštačkog drveta kako biste ih obuhvatili i osigurali.

7. Vaša jelka može izgledati višlja. Ispod stalka stavite nekoliko kanti pa je prekrite tkaninom ukrašenom božićnim motivima.

Praznična idila: 6 originalnih rešenja za savršenu dekoraciju prazničnog stola! (FOTO)

8. Želite li da sakrijete metalni stalak, isecite dno i ručke pletene korpe pa samu jelku sa stalkom postavite unutar nje.

9. Zamaskirajte rupe između grana, a to ćete najbolje postići velikim mašnama. One će prekriti vidljive rupe i učiniti vaše drvce lepšim.

10. Jedna od najčešćih zamerki veštačkih jelki je to što nemaju miris. Međutim, to se vrlo lako može promeniti. Potrebno vam je samo nekoliko kapi eteričnog ulja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs