Koricne cake

Kada ga ovako upakujete, koliko god da je sitan poklon postaje spektakularan! (FOTO, VIDEO)

Želite da vaši pokloni odskaču od drugih svojim stilom i maštovitošću? Ne znate kako biste zamotali bocu ili CD? Stručnjak za pakovanje poklone otkrila je sve svoje tajne i trikove

Enterijer
21:06h Autor:
Kada ga ovako upakujete, koliko god da je sitan poklon postaje spektakularan! (FOTO, VIDEO)
Foto: Shutterstock

Šiho Masuda, profesionalni paker poklona koja na svojim društvenim profilima već duže vreme prikazuje razne tehnike pakovanja, je podelila deset trikova kako da svaki poklon izgleda fantastično.

1. Osmislite temu

Za svaki poklon koji nameravate da upakujete prvo treba da osmislite temu.

"Osmislite osnovnu temu i prema njoj nabavite ukrasne papire i potrebne tračice i ukrase. Možda ćete odabrati rustičnu ili zlatnu temu, ali izbor teme pre početka motanja će vam itekako olakšati posao", savetuje Masuda.

Šiho je majstor u pakovanju svih stvari - od običnih poklona, do boca i kesica.

2. Nabavite potreban alat

Pre nego što počnete sa pakovanjem pobrinite se da imate oštre makaze, kako biste u jednom potezu ravno isekli potrebni komad papira i selotejp.

25 najjeftinijih iznenađenja: Svako može da napravi ove poklone! (VIDEO)

"Obostrano lepljiva traka je san svakog ko se bavi mojim poslom jer zahvaljujući njoj je puno lakše namestiti i zalepiti papir i svi pokloni izgledaju lepo umotani", objašnjava Masuda.

Ako nameravate da poklone ukrasite grančicama, tračicama, kuglicama ili bilo čime drugim što vam padne na pamet - pobrinite se da vam je na dohvat ruke kad počnete s pakovanjem.

Pogledajte video kako zamotati bocu.

Počela da lepi štapiće cimeta na običnu sveću: Za 5 minuta napravila genijalnu stvar! (FOTO)

3. Pažljivo izaberite radni prostor

"Za dobro obavljeni posao je bitno imati veliku praznu čvrstu površinu na kojoj možete da radite. Rad na podu ili tepihu će vam otežati rad", rekla je Masuda.

4. Pravilno izmerite potrebnu veličinu papira

Jako je bitno izabrati pravu veličinu papira za pakovanje, u protivnom će vam pokloni izgledati neuredno s čudnim uglovima i vidljivom trakom za lepljenje.

Mali kućni trikovi koje ćete od sada uvek koristiti: Za svaki deo vašeg doma! (VIDEO)

"Svaki papir je bitno tačno iseći, time sebi skraćujete vreme rada i prilikom pakovanja će svaki deo lepo da dođe na svoje mesto te neće biti potrebe za dodatnim sečenjem i lepljenjem", pokazala je Masuda.

5. Bitna je tehnika

"Pobrinite se da vam je papir za pakovanje uvek čvrsto zamotan oko poklona. Sve preklope prvo malo zategnite kako biste bili sigurni da će i uglovi biti lepo oblikovani", savetuje Masuda.

Pogledajte u videu kako da umotate CD.

6. Zabavite se s dizajnom

Masuda smatra da je Božić najbolje vreme da se zabavite i pokažete svoju kreativnu stranu. Pakovanjem prikrijte poklone i pustite mašti na volju.

7. Budite maštoviti s ukrasima

Iako poklon nije torta, to ne znači da se ne možete da se zabavite s raznim ukrasima i dodacima.

Treba vam samo viljuška i traka: Dobićete najlepši ukras za poklon! (FOTO)

"Zabavite se sa svojim poklonima. Sve što vam je potredno je lepi dodatak. Budite kreativni i dodajte prirodne materijale kao što su grančice jelke, suvo cveće", kroz smeh priča Masuda.

8. Koristite različite materijale

Ne morate sve poklone da umotate u kupljeni ukrasni papir. Zašto ne biste iskoristili stvari koje imate u kući, a koje bi mogle da izgledaju zanimljivo, kao na primer stare novine, raznih magazina ili kutije od cipela?

9. Ako putujete razmislite o tkanini za pakovanje

Ljudima koji putuju kući za praznike se dogodi da se na poklonima pocepa papir ili da otpadnu ukrasi. U tom slučaju bolja ideja je da poklone umotate u tkanine (koje mogu da se nabave u manjim prodavnicama metraže).

Nestalo joj ukrasnog papira: Došla na genijalnu ideju, i vi ćete je koristiti! (VIDEO)

"Tkanina se teško cepa, a ako se i odveže jednostavno ju je ponovo umotati. A može da bude i deo poklona", objašnjava Masuda.

10. Zabavite se

Zabavite se, i to će se videti i na poklonima.

"Pustite božićne pesme, filmove na televiziji i dopustite sebi da se opustite i da uđete u to praznično raspoloženje", rekla je Masuda za britanski Daily Mail.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs