Svaka mu čast

Dečak napravio kuću za manje od 1.300 evra: Oduševiće vas njena unutrašnjost! (VIDEO)

Njegovo tinejdžersko utočište krasi mali dnevni boravak s televizorom i spavaća soba u potkrovlju

Enterijer
19:44h Autor:
Dečak napravio kuću za manje od 1.300 evra: Oduševiće vas njena unutrašnjost! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Luke Thill

Pre nešto više od godinu dana Luk Til (13) iz SAD-a je počeo da gradi kućicu za sebe jer je želeo da ima prostor koji bi bio samo njegov. Sagradio ju je u dvorištu doma svojih roditelja za samo 1.500 dolara (manje od 1.300 evra). Kućica ima nešto više od osam kvadratnih metara.

Njegovo tinejdžersko utočište krasi mali dnevni boravak s televizorom i spavaća soba u potkrovlju. U svojoj kućici Luk najčešće piše domaće zadatke, a nekoliko puta nedeljno i prespava u njoj. Ponekad ga posete prijatelji, pa napravi palačinke na maloj kuhinjskoj ploči.

Izgleda kao mala kuća na točkovima: Njena unutrašnjost oduzima dah! (VIDEO)

Na ideju da napravi svoju kućicu je, kaže, došao tokom dugih letnjih meseci kada je već počeo pomalo da se dosađuje. Krenuo je da istražuje kako da je napravi za malo novaca.

Najpre je morao da osmisli kako da sve isfinansira, ali i to je rešio fantastično. Pomagao je komšijama u zamenu za novac ili materijale koji su mu bili potrebni za gradnju, ili čak za neke usluge. Na primer, u susret mu je izašao električar koji mu je u kućicu sproveo struju u zamenu za čišćenje garaže.

Majka sa dvoje dece živi u garaži: Svi je osuđuju dok ne uđu unutra! (VIDEO)

Čak 75 odsto materijala, koje je Luk iskoristio za gradnju, je reciklirano. Našli su se tu i ostaci bakine staze kao i vrata koja su nekada krasila kuću ujakovog prijatelja. Kućica ima sve što joj je potrebno. Na vodovod nije spojena, ali dečak nema problema s tim.

"Volim minimalizam i želeo sam da imam svoju kuću bez ogromne hipoteke", rekao je i dodao kako je napravio i nekoliko video zapisa o svojoj maloj kući na koju je jako ponosan. U jednom videu možete da pogledate kako kućica izgleda iznutra:

Neizmerno je zahvalan svima koji su mi pomogli i podržali ga u njegovoj ideji. Otac Greg mu je odmah na početku rekao da ga podržava, ali samo u slučaju ako uspe sam da sakupi novac i izgradi kuću kakvu je zamislio.

"Bila je to prilika da dete napravi nešto više od samog igranja video igrica i bavljenja sportom, i da nauči neke lekcije iz života", rekao je ponosni otac.

Počeo od nule, sazidao kuću iz snova: Za samo 6 nedelja i 9.000 dolara! (VIDEO)

Dečak na ovoj kućici ne staje. Već razmišlja o studentskim danima - ima ideju izgraditi nešto veću mobilnu kuću u kojoj bi živeo tokom studiranja kako ne bi trošio novac na klasični studentski smeštaj, prenosi portal dontwasteyourmoney.com.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs