Uređenje enterijera

Gosti vas iza leđa ogovaraju: Detalji zbog kojih vam kuća izgleda očajno!

Vama izgledaju nevažno i neprimetno, ali drugi ih odmah uočavaju

Enterijer
14:59h Autor:
Gosti vas iza leđa ogovaraju: Detalji zbog kojih vam kuća izgleda očajno!
Foto: Shutterstock

Provodite svaki dan u njemu i toliko ste naviknuti na svaki kutak, ali ne primećujete da vašem domu nedostaje važan detalj - sofisticiranost!

Đavo je u detaljima, a to se svakako može primeniti i na dom u kojem živite. Samo jedna sitnica koju ste prevideli može da pokvari ugođaj vašeg ambijenta.

Iako vama jeftini ramovi za slike i fluorescentne sijalice možda izgledaju kao nešto nebitno, gosti to i te kako uočavaju - i zameraju.

Ako primenite nekoliko saveta profesionalaca, možete da transformišete svoj dom u stilsku oazu koju gosti primećuju iz pravih razloga. Stručnjaci su izdvojili šest ključnih stvari koje narušavaju izgled vašeg enterijera:

Fluorescentna svetla Prema stručnjacima, veoma svetla rasveta čini da vaš nameštaj izgleda nesofisticirano. Blaža i toplija rasveta više laska enterijeru. Sa njom ćete se vi osećati prijatnije u svom domu, a gosti dobrodošlo.

Božanstvene ideje za enterijer: Blago onima koji ovde žive! (FOTO)

Žice, kablovi i stalak za televizor Stručnjaci kažu da uvek treba da sakrijete žice ili uložite u elegantnu, bežičnu tehnologiju kako bi vaš dnevni boravak bio elegantan i lep. Takođe, preporučuju izbacivanje glomaznih stalaka za TV kako biste povećali prostor i stvorili minimalistički ugođaj.

A post shared by Abiola (@interioreffects) on

Prazna soba Manje je više, ali prostorija bez detalja odaje hladan i nemaštovit utisak. Nekoliko pažljivo postavljenih stilskih detalja daće sobi dašak glamura. Stručnjaci savetuju da preko kauča prebacite prekrivač zanimljivog desena, jer će to uveliko popraviti celokupni utisak.

Jesen u domu: Jednostavni trikovi za topliji enterijer! (FOTO)

A post shared by Sammy (@sammys_x_home) on

Ružni ramovi za slike Koja je svrha ako posedujete skupocena umetnička dela, a niste uložili u elegantne ramove?! Izbacite sve staromodne, barokne okvire i zamenite ih minimalističkim, kako bi slike došle do punog izražaja.

A post shared by Chelsea Charles (@cc_jewelry) on

Vertikalne roletne Iako su možda funkcionalne za blokiranje spoljašnjeg svetla, postoje bolji načini da se zaštitite od sunca i znatiželjnih pogleda. Puno privlačnije izgledaju zavese koji vise sa plafona. Uvek možete da ih privežete efektnom trakom kada vam ne trebaju.

Seoska kuća lepša od svake vile: Enterijer od kojeg pamet staje! (FOTO)

A post shared by Tamara Vuotila (@tamagotchic) on

Papirne senke za lampe Jeftine lampe dolaze sa jeftinim senkama. Ali, to ne znači da morate da kupujete užasno skupu rasvetu - pustite mašti na volju i samo zamenite papirne sa senkama onima od platna sa dekorativnim desenom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs