Držite stvari tamo gde ih koristiteŠerpe i lonce držite blizu šporeta, posude za pripremu hrane na ploči, nedaleko od šerpi, ali dovoljno daleko od izvora toplote. Tanjire, čaše i ostalo posuđe neka vam bude u blizini sudopere ili mašine za pranje sudova.
Grupišite stvariDržite sve drvene posude na istom mestu, sav pribor za jelo u istoj fioci, a isto ovo važi i za šerpe, začine, čajeve, sve čemu je mesto u kuhinji. Za još organizovaniju kuhinju, možete sortirati začine iili činije po bojama, po abecedi ili azbuci, kako god da je vama najlakše.
DostupnostOno što se najviše koristi stoji napred, dok se stvari koje se ređe koriste stavljaju pozadi. Posebni kompleti pribora za jelo, posude za sladoled ili tanjiri za ribu se ne koriste svakog dana, te ispred njih stavite ono što je neophodno, ali se držite toga da i dalje stvari budu grupisane.
Pobacajte nepotrebno i zastareloNajmanje jednom godišnje pretresite kuhinju od poda do plafona. Rešite se nepotrebnih duplikata, dotrajalog posuđa, posebno ako je plastično. Nemojte čuvati nepotrebne stvari samo zato što vam je žao da ih bacite.
Providne posudeDržite male kuhinjske potrebštine, poput začina, šećera, kafe u providnim posudama ili teglama, na kojim ćete nalepiti šta se u kojoj nalazi.