Nabavite je što pre

Besmrtna biljka iz Izraela koja će vam doneti sreću, novac i ljubav: Kako da gajite jerihonsku ružu!

Baš onda kada budete imali osećaj da se sve raspada, možda će se baš u tom trenutku sve sastaviti i dati vam snagu za novi put
Enterijer 13.06.2016. - 12:20h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Da li ste nekada čuli za ružu Jerihona, besmrtnu biljku plodnosti, novca i ljubavi?

 

Jerihonska ruža je biljka koja potiče iz pustinja Jordana i Izraela, pa se zbog toga naziva i pustinjska ruža.

 

Ovo cveće skoro svi imaju na terasi, a ne znaju da donosi sreću! (FOTO)

 

Ova mistična ruža je i jedna od simboličkih biljaka, za koju se veruje da otkriva tajne nesvesnog i vrata u nepoznato i beskonačno. U svojoj domovini poštuje se kao nešto jedinstveno i vredno, sa visokom simboličkom vrednošću sreće, ljubavi, bogatstva, uspeha, obilja, večnosti, novih početaka i plodnosti.

 

Jerihonska ruža kao simbol sreće

 

Jerihonska ruža je prastari simbol sreće. Njeno središte nas opominje da je sreća trenutno stanje uma, koje ne možemo da prenesemo u prošlost ili budućnost, jer izvire iz potpune svesti i jedinstvenosti sa svemirom, baš u ovom trenutku. Svi imamo pravo da budemo srećni, sa čime dobijamo i obavezu da se pobrinemo za sebe.

 

Najlepši ukras osunčanog balkona: 5 biljaka koje obožavaju svetlost i toplotu! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Simbolika ljubavi

 

Za najpopularniji simbol ljubavi još uvek važi cveće. Njihova simbolika izvire iz stare veze sa mladošću i lepotom. Jerihonska ruža široko otvara svoju sredinu, razotkriva se i duboko obuhvata svoje srži. Time nam pokazuje svoju jaku simboliku, jer ljubav našem životu daje novi smisao i pravu vrednost. Preobražava nas i obdaruje, jer zna iz nas da izvuče ono najbolje i ponovo nas poveže sa najdubljom suštinom, koja ponovo cveta i sija. Kao simbol ljubavi, trebalo bi pozitivno da utiče na veze ili partnerstva i umanji ljubavne probleme. Ako se ipak pojave, ružu poklonite voljenoj osobi i zajedno je postavite u spavaću sobu. Kao simbol ljubavi je takođe koriste kada u životu žele da privuku obilje ljubavi, da vas odvede na romantični put zaljubljenosti, na kojem ćete hodati po oblacima.

 

Simbol uspeha

 

Svi želimo da uspemo i cvetamo u svim kategorijama života. Jerihonska ruža sa svojom široko otvorenom, punom i tamno zelenom sredinom prikazuje kako se otvoriti uspehu. Tako stvara i utvđuje svetleću svest uspeha, koji se nakon toga pobrine da uvek dobijemo sve što nam treba. Jerihonsku ružu postavite u dnevnu sobu i u vaš život će privlačiti uspeh za uspehom, izoštriti vaše sposobnosti, otvoriti vas prihvatanju dobrih stvari i čuvati pred neuspehom. Pomoći će vam da probudite nove prilike, prigrlite svežu energiju i ojačate fokus, sa čime je uspeh neizbežan.

 

Simbol obilja

 

Verujete da živite u svetu punom obilja? Simbol obilja se krije u putovanju Jerihonske ruže kroz pustinju. Vetar je naizgled nežno, a uporno, strpljivo i snažno prenosi, do njenog tvrdog pristanka na neplodnu zemlju. Kada pokrene korene i prodre u pesak, samo sa kapljicom vode snažno klija i pokreće svežinu života. Još i tako nemoguće okolnosti nam na dlanove nude obilje. Postavite svoju jerihonsku ružu u vaš radni prostor i povećajte ispunjenost svog života.

 

Kako odabrati biljke za kancelariju: Ulepšajte radni prostor, budite produktivniji!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Simbol novog početka

 

Kao simbol novih početaka, jerihonska ruža će vas ispuniti energijom potrebnom za prvi korak. Korenje jerihonske ruže je vrlo slabo povezano sa zemljom i kada je vetar pomeri i spusti preko pustinjskog peska, kao malenu lopticu, ona pokaže svoju snagu i veličinu. Kada se zaustavi i napoji vodom, onda pokrene iskru života i rascveta se. Baš onda kada budete imali osećaj da se sve raspada, možda će se baš u tom trenutku sve sastaviti i dati vam snagu za novi put. Onda ćete osetiti pravu simboliku novih početaka, u pravim količinama za vaš život i hrabar korak u novi dan.

 

Simbol plodnosti

 

Još u starom Egiptu jerihonska ruža je bila čaroban simbol plodnosti. Njenu sposobnost stvaranja života iz ničega su dobro koristile arapske žene. Njene tajne snage bi trebalo da podrže snagu početka, zato su arapske žene pile vodu u kojoj je svoje korenje napajala jerihonska ruža. Vrlo bitna za njih je bila i u periodu rađanja. Jerihonsku ružu su pred početak porođaja postavljali u vodu i kada bi se potpuno otvorila, očekivao se početak porođaja. Voda joj naravno pokreće iskru života i vuče je iz tamne sfere, i zato je još i danas poznata kao magični simbol plodnosti i rađanja.

 

Kako da uzgojite veličanstvenu gliciniju: Cvet koji hipnotiše čitavu okolinu! (FOTO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Simbolika večnosti i ustajanja

 

Ova jedinstvena ruža ima sposobnost preživljavanja dugih vremenskih perioda bez vode, kada se potpuno osuši i zatvori se. U takvom stanju preživi i 50 godina, a kada je ponovno zalijete, oživi, otvori se i ozeleni.

 

Prema legendi, svet je stvoren za sedam dana, što predstavlja 7 krugova jerihonske ruže. U sredini pronalazimo manju ružu, koja je seme života cveta i predstavlja stvaranje svemira. Zbog toga simbolizuje istoriju, trajnost i neuništivost. Kao simbol večnosti i ustajanja podseća da je u svakome od nas skriveno srce, da duša može da oživi, ponovo se rodi i postane slična izlazećem Suncu, koje pobeđuje tamu i donosi ispunjenost života.

 

Malena, okruglog oblika, izgleda kao slama kada se osuši, jerihonska ruža je zaista jedna od neobičnih biljaka. Suva i sparušena, oživljava čim dobije malo vode, isto kao naša stvarnost.

 

U nekim državama postoji tradicija da se Jerihonska ruža prenosi iz generacije u generaciju, odnosno iz porodice u porodicu, dok se biljka oživi u vreme Vaskrsa i Božića.

 

Biljke koje leče dušu: Ovih 6 cvetova uklanjaju teške emocije! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Gajenje jerihonske ruže

 

Budući da joj je to prirodno stanište, ona obožava sunce, dok bi u vodi mogla vrlo brzo da se ubuđa.
Vrlo bitno je da Jerihonsku ružu, pre nego što je unesete u dom, postavite na zemlju i sunce, da se dobro osuši. Vodite računa da u tom periodu nema vetra, jer ovaj pustinjski cvet ima vrlo slabo korenje, pa je vetar može lako iščupati i uništiti.

 

Tek nakon toga je Jerihonska ruža spremna za oživljavanje.

 

Namestite je na izabrano mesto i u podmetač od saksije sipajte 1 cm tople vode. Preporučljivo je da voda bude toplote 25 stepeni, jer takva voda utiče na razvoj različitih nijansi zelene i smaragdne boje.

 

Prilikom gajenja Jerihonske ruže veoma je važno da poštujete njen prirodni ciklus, zato vodu treba da dodajete četiri dana uzastopno i strogo pazite da ruža ne ostane bez vode. Tada bi ruža trebalo da se otvori, što traje najmanje dva sata, a najduže tri dana.

 

Nakon četiri dana prestanite da dodajete vodu i pustite da počne polako da se zatvara. Grane Jerihonske ruže će se polako kriviti ka unutra, a kroz proces sušenja postaće crveno smeđa ili sivo zelena. Korenje će se izviriti i Jerihonska ruža će se oblikovati u okruglo klupko.

 

Kada se osuši, morate da sačekate najmanje tri nedelje pre nego što je ponovo oživite. Nakon tri nedelje joj dodajete toplu vodu i klupko će se ponovo raširiti, veličanstveno rastvoriti i proklijati. Bez vode će ruža preživeti i do pedeset godina.

 

Pazite šta gajite u dvorištu: Ove biljke su opasne i otrovne, odmah ih posecite! (FOTO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...