Feng šui

Leče zatrovan prostor: Ove kućne biljke teraju nemir i neslogu, otkrivaju bolest!

Drevni Kinezi su smatrali da svila ima magičnu moć da zaštiti onog ko je nosi ili je ima u svom prostoru
Enterijer
19:14h Autor:
Leče zatrovan prostor: Ove kućne biljke teraju nemir i neslogu, otkrivaju bolest!
Foto: Profimedia

Biljke zauzimaju veoma bitno mesto u kineskoj kulturi, njihovo značenje je simboličko. Drevni Kinezi su smatrali da se može saznati mnogo o čoveku samo ako ga pitate koje biljke ima u svom domu. Biljke koje volimo i kojima smo okruženi govore o nama i stilu života koji vodimo. Govor cveća postoji gotovo u svakoj civilizaciji, cveće se poklanja iz ljubavi, za sreću…

Po Feng šuiju cveće i biljke smatraju se izuzetno povoljnim za lečenje negativnog prostora. One su simbol rasta i napretka zato se postavljaju u one sektore vašeg doma gde je potrebno podstaći dobru energiju . Na primer, biljke koje imaju okrugle i "srcolike" listove smatraju se biljkama koje su povoljne za novčane dobitke i uvećanje imetka.

Mesec rođenja otkriva: Jedna stvar oteraće nesreću, bolest i neuspeh! (FOTO)

Izbegavajte biljke koje imaju trnje.

Zašto, kad ima toliko lepih kaktusa? Po Feng šuiju treba izbegavati sve biljke koje imaju bodlje zato što one unose neslogu, suviše oštru i isprekidanu energiju u vaš dom i nemir. Čovek za koga se kaže da je „kao kaktus“ i nije baš prvi izbor za najboljeg prijatelja, komšiju ili ljubavnika. To ne znači da ne možete imati nijedan kaktus u svom domu, ima puno kaktusa koji nemaju bodlje.

Izuzetak od pravila je i aloja, ona se po Feng šuiju smatra povoljnom biljkom koja donosi zdravlje u dom u kojem se nalazi.

Ako u svom prostoru iz nekog razloga ne možete da držite nijednu biljku, onda je povoljno da nabavite cveće od svile. Drevni Kinezi su smatrali da svila ima magičnu moć da zaštiti onog ko je nosi ili je ima u svom prostoru. Tako cveće od svile ne samo da može biti dekorativno, već može i da služi kao zaštita od negativnih energija.

Izbegavajte aranžmane suvog cveća, u njima ima lepote za oko, ali nema više života.

Početkom proleća unesite ove stvari u kuću i novac će se gomilati!

Biljke su zeleni čuvari harmonije svakog doma. Biljke su živa energija, pa zato zahtevaju stalnu brigu i negu, pa nas time i podstiču na brižnost i davanje ljubavi. Biljke poput ljubičica, na primer, su izuzetno rafinirane energetski i preosetljive na negativne uticaje iz okoline.

Ljubičica je simbol porodice, okupljanja, zajedništva, vernosti i nesebičnog pružanja ljubavi. Osoba koja nema sreće u ljubavi trebalo bi da nabavi ljubičicu i da je postavi u sektor ljubavi.

Ako volite cveće i dobijate ga u velikim količinama, ali vam nikako ne uspeva, onda je to jedan od sigurnih znakova da u vašem domu nije sve kako treba. Proverite, takođe, svoje zdravlje ako vam se desi da vam saksijsko cveće u domu krene da vene iz neobjašnjivih razloga. Drevni Kinezi su smatrali da je to predznak narušenog zdravlja.

Kinezi smatraju da svake biljka ima određenu simboliku i time i određene sektore na koje može blagotvorno da utiče u vašem domu.

Genijalna kućica od samo 13 metara kvadratnih: Žena napravila dom iz snova! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Značenje određenih biljaka po Feng šuiju:

Bor - bonsai bor smatra se izuzetno povoljnim jer simboliše dug život, nesalomiv duh i snagu volje.

Orhideja - predstavlja ljubav, lepotu, erotiku, bogatstvo duha i materijalno bogatstvo. Takođe znači i plodnost i snagu. Postavljena u sektoru ljubavi pojačava postojeće veze ili donosi ljubav u vaš život. Takođe je efektna i u poslovnom prostoru, budući da predstavlja plodnost, može doprineti umnožavanju povoljnih poslovnih prilika i sreće.

Bambus - izuzetno popularna biljka zbog svoje otpornosti i dekorativnog izgleda. Predstavlja izdržljivost i vitalnost, dug život i mladost. Neutrališe negativne uticaje iz okoline i može da raste u izuzetno negostoljubivim uslovima. Podstiče diplomatske odnose i dobre novčane prilike ako se postavi u kancelariju.

Magnolija – simboliše ženu i žensku lepotu, mladost, dopadljivost, seksualnost. Njeni veliki sanzualni cvetovi su oduvek bili povezani sa simbolom gracioznosti i bogatstva.

Nastaviće se...

Najvažnija prostorija u svakom domu: Šta nikako ne smete da držite u predsoblju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs