Praktični saveti

Osvežite svoj životni prostor: 7 caka za glamurozniji efekat vašeg doma

Ukoliko živite u malom stanu ili nemate dovoljno novca za kupovinu skupog nameštaja, evo saveta kako da prostor učinite lepšim i vizuelno većim.
Enterijer
23:02h Autor:
Osvežite svoj životni prostor: 7 caka za glamurozniji efekat vašeg doma
Foto: Shutterstock

Svi želimo da nam domovi izgledaju kao milion dolara, međutim, često se dešava da se naše želje sudaraju sa našom finansijskom situacijom, prenosi Yumama.com.

Ukoliko niste u prilici da angažujete dizajnera, svoj životni prostor možete urediti sami, Internet je prepun zanimljivih ideja i korisnih saveta na tu temu. Izdvojili smo za vas nekoliko trikova kojima možete postići glamurozni efekat.

Da pozitivna energija vlada vašim domom: Kako da uredite prostor oko ulaznih vrata prema Feng šuiju

Tepih u jarkim bojamaUkoliko je nameštaj u neutralnim nijansama, najbolje je da detaljima razbijete monotoniju. Tepih jarkih boja savršen je način da ulepšate sobu.

Nabavite biljku novca: Zlatna puzavica filtrira vazduh i donosi sreću! (FOTO)

Krzneni prekrivačUkoliko malim komadom krzna prekrijete stolice ili komodu, unećete glamur u svoju sobu i učiniti da ona izgleda jedinstveno.

Iluzija većeg prostora

Dva ogledala - jedno naspram drugog - napraviće magiju i učiniti da vaša dnevna soba izgleda lepše i prostranije. Ukoliko želite malo glamuroznije detalje, bronzanim ili zlatnim sprejom možete poprskati ivice ogledala.

Feng šui pravilo za ljubav i obilje: Ne treba ništa držati ispod kreveta, sem jedne stvari!

Glamurozni jastučićiRaskošni detalji, poput jastučića, su veoma efektni, a i ne predstavljaju veliki udar na kućni budžet. Ukoliko ste vešti, možete ih i sami sašiti, izbor materijal je stvarno veliki.

Duge zavese

Malo šta može da trenutno ulepša prostor kao raskošne zavese. Najbolje je da dezen bude u nežnim tonovima kako biste postigli spektakularan izgled.

Najveće leglo bakterija u domu: Evo gde se kriju opasni bacili!

Nameštaj boje zlataLuksuzni efekat možete postići tako što ćete delove svog nameštaja poprskati zlatnim sprejom ili ofarbati u bronzano-zlatnu boju.

Stolica ili lampa modernog dizajna

Da bi vaš dom izgledao raskošno i moderno, dovoljno je da samo pojedini komadi nameštaja budu posebni. Lampa ili stolica avangradnog izgleda su pravi izbor!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs