Za protok pozitivne energije

Feng Šui poredak na radnom mestu: Bez posuda sa vodom, kompjuter postavite na zapad!

Zbog nedostatka prostora u domu, većina nema mogućnosti da odvoji posebnu sobu za radno mesto. Međutim, postoji rešenje i za taj problem
Enterijer
09:20h Autor:
Feng Šui poredak na radnom mestu: Bez posuda sa vodom, kompjuter postavite na zapad!
Foto: Thinkstock

Rad ili učenje kod kuće ima mnoge prednosti. Osim što sami određujete ritam i način rada, možete direktno uticati na svoje radno okruženje što će povećati vašu produktivnost. Svakako je idealno u domu odvojiti posebnu sobu za radno mesto. Ali, zbog nedostatka prostora, većina za to nema mogućnosti. U tom slučaju, najbolje je urediti kutak za rad u sklopu dnevnog boravka koji možete odvojiti dekorativnim paravanom.

Izbegavajte da radite u spavaćoj sobi jer time stvarate dve suprotstavljene energije koje će oslabiti vašu dnevnu efektivnost, a noću nećete moći da se odmorite u takvom okruženju.

OVDE pročitajte 10 osnovnih Feng Šui načela - 4. je posebno važan.

Odabir mesta za radKad god radite kod kuće, nikad nemojte da sedite leđima okrenuti ulaznim vratima jer glavna vrata doma simbolizuju put kojim dolazi posao, pa ćete time blokirati poslovne prilike. Takođe, pazite da mesto za rad ne bude u istoj liniji s bilo kojim vratima doma, jer takav položaj donosi negativnu chi energiju.

Ako možete, odaberite kutak koji ima dobar izvor prirodne svetlosti kako biste što manje koristili veštačku rasvetu koja brže umara.

Za boju zidova idealne su smeđe nijanse jer simbolizuju stabilnost. Isto tako, vrlo dobra je i zelena boja jer donosi harmoniju i mir.

OVDE pročitajte šta Arijana Hafington, jedna od najmoćnij žena na planeti, savetuje kada je posao u pitanju.

Tamne nijanse zelene vrlo smiruju, pa je bolje odabrati svetlije tonove koji podstiču pozitivan rast. Na zid iza sebe možete da postavite sliku s motivom planine jer će podržati poslovni uspeh. Prostor iza vaših leđa nije pogodan za posude s vodom ili bilo kakve predmete s temom vode.

Pomoću zelenih biljaka možete da stvorite topliju atmosferu i neutralizujete štetna zračenja elektronskih uređaja.Pokušajte, što je više moguće, maskirati i sakriti kablove raznih uređaja kako biste izbegli haos i ometanje svežeg protoka životne energije. Pazite da vam radni prostor ne izgleda neuredno i zatrpano jer će se i posao teško razvijati.

Glavni delovi nameštajaNajvažniji komad nameštaja u radnoj sobi je, svakako, sto. Veličinu stola odaberite u zavisnosti od toga koliko imate prostora. Ali, imajte na umu da vam čvrst i dimenzijama prostran sto daje osećaj preglednosti i moći, što će se povoljno odraziti i na vašu sposobnost obavljanja zadataka. Suprotno tome, skučen, mali sto daće vam dojam sputanosti i izgubljenosti.

Slučajnosti ne postoje - OVDE saznajte numerološko značenje vašeg kućnog broja.

Danas postoje različite vrste radnih stolica, a nekima je najudobnije, na primer, na lopti za pilates. Ali, bez obzira kako vam je ugodnije, uvek je pametno da imate i klasičnu radnu stolicu, s visokim osloncem za leđa i naslonima za ruke, jer vam figurativno pruža zaleđe, tj. podršku.

Umesto otvorenih polica za knjige, radije se odlučite za zatvorene ormare sa fiokama u koje možete sistematizovano da složite sve što vam je potrebno.

Stvaralačku energiju povećaćete ukoliko stavite kompjuter na severnu ili zapadnu stranu radne sobe.

Razmeštaj u skladu sa stranama svetaNa severnoj strani vašeg kutka za rad neka se nalaze biljke. Tako ćete postići smirenost. Severoistočni deo je mesto za sve pojedinosti koje vam pružaju radnu motivaciju. To mogu biti profitabilni prospekti, prognoze ili brošure. Istočno područje je idealno za detalje koji predstavljaju vaš dugoročni cilj. Prikaz predmeta koji u budućnosti želite osiguraće i brži napredak u poslu.

OVDE pročitajte 25 smernica za sreću Paola Koelja - kada neko ode, to znači da neko drugi samo što nije došao.

Jugoistočna strana je polje komunikacije. Ovde smestite telefon, faks-uređaj, ostalu poštu itd. Južni sektor rezervisan je za javna priznanja. Sve nagrade koje primite držite na ovom mestu, takođe i stonu lampu. Jugozapadni kutak označava privatni sklad. Savršen je za fotografije članova porodice ili drugih bliskih osoba, kao i za intimne detalje koji vas podsećaju na njih.

Zapadni deo pripada finansijama. Neka se ovde nalazi novac, kao i sva druga sredstva plaćanja, ali i metalni predmeti. Severozapadna strana označava organizaciju. Savršena je za sve pomoćnike u planiranju - kalendare, dnevnike i rokovnike.

Nije na odmet da znate OVIH sedam principa za privlačenje novca u dom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs