NEVEROVATNO!

OVAKVU KUĆU MOŽE DA IMA SAMO ON: Neobičan dom Roberta Daunija Džuniora koji morate da vidite! (FOTO, VIDEO)

Video je nešto očaravajuće, što inače nije bilo namenjeno stanovanju, i rešio da ga pretvori u svoj dom!

Enterijer
Autor:
OVAKVU KUĆU MOŽE DA IMA SAMO ON: Neobičan dom Roberta Daunija Džuniora koji morate da vidite! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Bez obzira na to igra li bogataša koji predvodi ekipu superheroja, Čarlija Čaplina ili Šerloka Holmsa, jedno je sigurno:Robert Dauni Džunior je glumac kakav se retko viđa.

Neverovatno talentovan, spreman da ode daleko za ulogu, temeljan u pripremi, holivudska živa legenda je i privatno sve ono što biste očekivali od takvog umetnika — da, i vrlo ekscentričan. Ova njegova crta ispoljila s više puta u njegovom privatnom životu, ali verovatno najviše kada je sa suprugom Suzan birao kuću u kojoj će sviti porodično gnezdo, piše Glossy.

Naime, iako ima više luksuznih nekretnina, uključujući i skupocenu vilu u Malibuu, Robert Dauni Džunior i njegova porodica žive u neobičnom zdanju u Ist Hemptonu, u saveznoj državi Njujork.

Ako vam jedan pogled na ovaj objekat ne otkriva o kakvoj je građevini reč, već prvi detalj na travnjaku ispred kuće pokazuje neobičan ukus glumca i njegove izabranice: vrteška u obliku zombija koja tera insekte i ptice, koju Robert opisuje kao deo njihovog nameštaja.

Pre nekoliko godina par je pristao da za magazin Architectural Digest otvorio vrata svog doma i pokazao da ni iznutra ova kuća ne razočarava svojim uređenjem.

Par je svoju vetrenjaču prvi put video 2016. godine i odmah se zaljubio u nju, pa ju je pazario za 10,5 miliona dolara, a neki su tvrdili da su izdvojili i skoro 12 miliona.

Usledilo je renoviranje kako bi se kuća prilagodila potrebama porodice Dauni, što je uključivalo i ugradnju predivnog plavoljubičastog kamina, u kojoj je učestvovao poznati umetnik Piter Lejn, koji koristi keramiku kao osnovni materijal.

Enterijer je prepun šarenih i neobuičnih detalja, a iz prostranog i živopisnog dnevnog boravka nastavlja se do osmougaonog foajera sa stepericama koje vode do vrha vetrenjače — gde se nalazi radna soba gospođe Dauni. Par je napravio bazen dugačak 15 metara, a ima i teniski teren, garažu za tri automobila, dve gostinske spavaće dobe... Kuća ima nekoliko verandi s kojih se pruža pogled na prirodu, što je vrlo bitno paru, a tu je i nekoliko trpezarija, manjih dnevnih soba, uključujući i one u dvorištu.

Robert Dauni Džunior
foto: Profimedia

Inače, ovo zdanje nikada nije služilo kao mlin, već je u pitanju replika lokalne prave i veće vetrenjače s pratećim prostorijama, ali su vremenom dodavani delovi i vršena su preuređenja zahvljujući kojima je imanje dostiglo višemilionsku vrednost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs