Sam/a svoj majstor

Ne bacajte stare košulje, obucite njima vaše jastuke

Stara garderoba sada ima novu svrhu. Uz malo kreativnosti i mašte imaćete jastuke sa vašim ličnim pečatom, a nove "jastučnice" možete da menjate i prema godišnjim dobima.
Enterijer 03.04.2013. - 10:33h

Veliko prolećno spremanje zahteva promene i u vašoj kući. Pored krečenja soba u jarke boje, kupovine sitnica i dekoracija za vaš dom, postoji i ono čuveno bacanje stare garderobe. Zašto ne biste obukli vaše jastuke u one stare karirane košulje koje ste planirali da bacite? Dajemo vam par koraka kako da sami realizujete ovu zanimljivu ideju.

 

Potrebni su vam:
-          Jastuci veličine 40 x 40, 45 x 45 ili 50 x 50 cm;
-          košulje ili majice;
-          igla i konac.

 

Prvi korak
Ubacite jastuke u košulje/majice, prouvucite ih sve do kragne, odnosno, okovratnika i uvucite rukave u unutrašnju stranu.

 

Drugi korak
Preostalu dužinu košulje/majice savijte do polovine jastuka i ušijte iglom i koncem.

 

Treći korak
Vratite rukave ka spoljašnjoj strani, ukrstite ih na zadnjem delu jastuka i ušijte.

 

Konačno! Imate unikatne jastuke koje možete staviti na krevete, fotelje, kaučeve, pa čak i kod prozora. Takođe, oni su idealni kao poklon za godišnjice, rođendane, venčanja, a zimi možete promeniti način "oblačenja“ jastuka iz košulje u džemper. Ideja plus: ukoliko vam se čini da su ovi jastuci previše "muški“, umesto košulja, koristite haljine ili bluze, postupak je isti.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...