Na čemu se nikako ne isplati štedeti

Polovne stvari koje ne smete imati u kući

Kako kasnije ne biste morali da plaćate skupe popravke, neke stvari treba kupovati isključivo nove. Otkrivamo koja je to pametna investicija
Enterijer 28.06.2013. - 22:29h

U ovo vreme krize, kada postoji mnogo prodajnih mesta i internet stranica na kojima se po povoljnim cenama mogu nabaviti svakakve polovne i povoljne stvari, treba imati na umu nešto veoma važno - na nekima se jednostavno ne isplati štedeti, odnosno bolje ih je kupiti nove nego korišćene.

Mikser

Da bi mikser besprekorno radio, njegov motor mora biti jak, a mutilice oštre i nimalo iskrivljene. Ako kupite polovni, rizikujete da zbog nakupljenih ostataka hrane u motoru mućenje ubuduće sporije (a samim tim i lošije).

Tapecirani nameštaj

Teško je rešiti se ustajalog mirisa koji ima neki tapecirani polovni nameštaj, bez obzira na to koje sredstvo za čišćenje koristili. I takve stvari se s vremenom jednostavno istroše, napune prašinom, a o grinjama da i ne govorimo.

Televizor

Tehnologija postaje sve kompleksnija, pa je često zamena delova neisplativa. Takvi su i televizori visoke rezolucije koji se danas nude u prodavnicama. Ako vam se pokvari ekran, popravak biste mogli platiti skoro kao nov uređaj.

Laptop

Kupovina polovnog laptopa je rizik, jer nikad ne znate kako ga je koristio njegov prethodni vlasnik. Prenosni računar je, upravo zbog činjenice da ga možemo koristiti na bilo kom mestu, izložen habanju. Moguće je da se na njega nekad izlila neka tečnost, a posledice toga pri kupovini se ne mogu uočiti. Uz to, važne komponente računara, poput matične ploče, mogu u svakom trenutku prestati da rade. Za cenu popravke bolje ne pitajte, već radije izbegnite ovakav rizik, osim ako ne kupujete polovni računar kom nije istekla garancija.

Usisivač

Usisivači su jedno od kućnih pomagala koja se najviše koriste i koja ne traju večno. Ako vam neko pokloni stari, a vi nemate bolji, to je sasvim u redu. Ali, ako kupujete polovan, rizikujete da dobijete aparat koji nema dovoljno snage da usisa prašinu.

Madraci i jastuci

Nikad, ali nikad ove stvari nemojte uzimati od drugih ili, još gore, kupovati polovne! Zašto biste zdravlje izlagali riziku i kupovali nešto na čemu se neko znojio dok je spavao, što ima grinje, buđ i ko zna kakve još izlučevine koje se nikad ne mogu potpuno očistiti.

Krevetac za dete

Nemirna dečica jednostavno „zlostavljaju“ svoje krevece, koji znaju da budu rasklimani, neretko i prljavi, jer se malo dete često upiški, a svaki roditelj želi sigurno i udobno mesto na kom će njihov mališan spavati. Zato gledajte da kupite nov ležaj za njih. Ukoliko pak nemate mogućnosti za to, obavezno proverite da li su okvir i dno rasklimani i nabavite barem nov dušek!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...