Korisni saveti za svaku domaćicu

Trikovi za neprijatne mirise za stvari koje se ne peru: Alkoholno sirće, zamrzivač, mačiji posip

Veće predmete možete da naizmenično vetrite na promaji, pa zatim stavljate u zamrzivač na po nekoliko sati. Za brzu pomoć kod odeće koju ste podigli sa hemijskog čišćenja, a na kojoj se zadržao miris koristite vodu i alkoholno sirće
Enterijer
19:38h Autor:
Trikovi za neprijatne mirise za stvari koje se ne peru: Alkoholno sirće, zamrzivač, mačiji posip
Foto: Thinkstock

Krzneni okovratnik, divna ešarpa od tečne svile sa perjem na ivicama ili kožna tašna koja je dugo stajala na popravci u radionici gde je dozvoljeno pušenje... sve su to predmeti koji mogu da upiju neprijatne mirise, a nije poželjno da ih operete, piše Lisa.rs.

Čak i kod garderobe koju ste dali na hemijsko čišćenje može se desiti da na nekim mestima ostane neprijatan miris - na primer, kod pazuha, naročito ako u tkanini ima sintetike.

Kojih 7 pitanja će vam pomoći da sredite orman saznajte OVDE.

Postoji nekoliko načina da izađete na kraj s takvom mukom - za brzu pomoć kod odeće koju ste podigli sa hemijskog čišćenja, izmešajte u bočici s prskalicom malo vode i alkoholnog sirćeta, pa naprskajte "sporna" mesta i sačekajte da se osuše. Ne brinite zbog mirisa sirćeta, on će ispariti.

OVDE pročitajte kako da spasite odeću koja se skupila pri pranju.

Veće predmete možete da naizmenično vetrite na promaji, pa zatim stavljate u zamrzivač na po nekoliko sati ili preko čitave noći, što će pomoći da se mirisi što brže odstrane.

Najbolji način, koji će vam doneti i mali trošak, ali i rešiti muka je da nabavite pakovanje posipa za mačke i u njega stavite predmet sa kojeg treba ukloniti miris. Kako u posipu uvek ima aktivnog uglja, on može da posluži kao "dezodorans", a ako želite da zaštitite predmet delikatne strukture možete i da ga prethodno ubacite u papirnu kesu sa rupicama, pa tek onda u posip. Ostavite ga da stoji do 48 sati i neprijatan miris će nestati.

A koje kućne trikove svaka domaćica treba da zna pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs