ISPROBAJTE

Četiri greške koje sigurno pravite pri pranju peškira: Ovo je jedini način da oni ostanu mekani!

Saznajte gde grešite kod održavanja peškira

Enterijer
Autor:
Četiri greške koje sigurno pravite pri pranju peškira: Ovo je jedini način da oni ostanu mekani!
Foto: Profimedia

Koliko će peškiri dugo ostati mekani i koliko će dobro da upijaju vodu zavisi samo od toga kako ih peremo. Predstavljamo vam nekoliko korisnih saveta kojima možete da "produžite život" svojim peškirima i da ih očuvate mekanim.

Umereno korišćenje deterdženta

Većina nas koristi previše deterdženta, bilo da je u prahu ili u tečnom stanju. Međutim, problem je u tome što se deterdžent teško ispira iz peškira i zbog toga oni ubrzo postaju tvrdi i pohabani.

Pranje na manjoj temperaturi

Za peškire možete da koristite isto podešavanje kao za beli veš ili posteljinu, odnosno iskuvavanje, ali to nije uvek najbolje rešenje. Idealno bi bilo da ih ne perete na temperaturi višoj od 60 stepeni, na taj način ćete ih najbolje očuvati.

Izbegavajte omekšivač

Može biti primamljivo dodati omekšivač kako bi peškiri postali mekši, ali to može oštetiti vlakna peškira i uništiti njihovu elastičnost, navodi portal "San".

Ne sušite ih previše dugo

Ukoliko koristite mašinu za sušenje nikako nemojte da ostavite peškire previše dugo u njoj. Sušenje na visokoj temperaturi, takođe, može negativno da utiče na mekanu teksturu peškira.

(Stil.kurir.rs/Telegraf.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs