Spas u poslednji čas

Fleke od krvi skida hidrogen, od hemijske olovke mleko: Top trikovi za čišćenje odeće bez pranja!

Moguće je ukloniti i fleke od laka za nokte, samo ako se reaguje odmah

Enterijer
Autor:
Fleke od krvi skida hidrogen, od hemijske olovke mleko: Top trikovi za čišćenje odeće bez pranja!
Foto: Shutterstock

Isprljali ste omiljenu bluzu, a nemate vremena da je operete? Postoji nekoliko trikova koji će vam u trenutku pomoći da se rešite mrlja od hemijske olovke, krvi, masti i laka za nokte.

Ono što je najbolje od svega jeste da sve ove sastojke verovatno uvek imate u svom domaćinstvu.

Fleke od hemijske olovke

Ukoliko ste isprljali svoju omiljenu košulju hemijskom, dovoljno je da na mrlju nakapate nekoliko kapi mleka i gledajte kako ona bledi! Mleko zapravo otapa mastilo. Ako imate više vremena, u posudu ulijte malo mleka i stavite košulju u nju. Neka odstoji 15-30 minuta. Četkicom za zube temeljno istrljajte mrlju i isperite vodom.

Masnu mrlju uklonite solju

Masne mrlje prilično su postojane i teško ih je ukloniti. Ali, rešenje možete naći u jednom sastojku - soli. Na mrlju pospite malo soli i ostavite da odstoji. So će upiti ulje. Zatim uzmite mokru krpu i istrljajte mesto koje ste uflekali. Kada dođete kući, operite košulju na uobičajen način.

Hleb skida baš svaku fleku sa zidova: Neobični trikovi za čišćenje koji šokiraju rezultatom!

foto: Shutterstock

Mrlju od laka za nokte očistite acetonom

Ukoliko ste sam svoj majstor i sami radite manikir, verovatno ste već u prošlosti iskusili ovu vrstu mrlja. Na mrlju stavite nekoliko papirnih ubrusa i nanesite aceton. Zatim isperite hladnom vodom, a kada dođete kući operite odeću u veš-mašini.

Hidrogen peroksid skida fleke od krvi

Mrlje od krvi najteže je ukloniti, pogotovo kada se osuše. Međutim, postoji tako jednostavno rešenje: hidrogen peroksid. Uzmite bocu troprocentnog hidrogena i stavite na mrlju. Istrljate je i opet isperite hidrogen peroksidom. Nakon toga odeću operite s ostatkom veša.

Da vam dom sija kao nikad pre: 5 trikova za čišćenje prirodnim sredstvima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs