Sitnice

Radost u domu: Trikovi za jeftino preuređenje dnevnog boravka

Kupite jastuke u raznim bojama, promenite tepison, dodajte još par slika na zidove i daćete potpuno novi izgled dnevnom boravku
Enterijer
07:12h
Radost u domu: Trikovi za jeftino preuređenje dnevnog boravka
Foto: Thinkstock

Živimo u takvom vremenu da preuređujemo stan ili kuću samo u slučaju da smo, ne daj Bože, skorije pretrpeli poplavu, zemljotres ili požar. Svi mi imamo želju da sredimo kuću da izgleda kao što smo je sanjali, ali snovi i realnost ne idu zajedno.

Donosimo vam ideje za jeftino preuređenje dnevne sobe. Osvežite dnevni boravak po savetu stručnjaka.

Novi tepih

Možda već imate deo dnevnog boravka gde držite tepih, a možda su vam podovi i "goli", ali novi tepih itekako može osvežiti prostor i dati mu jednu novu dimenziju. Tepih stvara osećaj topline, a ako niste ljubitelji velikih tepiha, možete staviti i neki manji. Ako još bude u boji, prostor će procvetati.

Dodajte jastučiće

Vrlo jeftin trik kojim ćete u tren oka osvežiti dnevni boravak krije se u jastučićima. Mogu biti manji i veći, jednobojni i šareni, svileni ili od nekih grubljih materijala. Možete ih staviti na trosed, dvosed, fotelju… U trenutku podižu prostor i čine ga toplim i udobnim za život. Imaju u sebi notu romantike, a ako vam se to čini previše, odaberite neutralnije boje i materijale.

Napravite galeriju

Ako imate jednu ili dve slike u dnevnom boravku, obesite ih na isti zid, a potom se bacite u potragu za novim slikama. Ne moraju biti skupe, možete odabrati i postere koji vam se sviđaju pa ih potom uokvirite i sve stavite na jedan zid. Tako ćete stvoriti pravu malu umetničku galeriju u svojemu domu što će apsolutno promeniti atmosferu u otmeniju, ugodniju i topliju.

Nabavite novi stočić

Dosadio vam je sto u dnevnom boravku? Možete kupiti novi jer, kako navode dizajneri enterijera, stočić u velikoj meri doprinosi izgledu dnevnog boravka. Ako trenutno nemate novca za novi, promenite izgled starog stola. Pretvorite se u kreativnog umetnika, obojite ga, nešto oduzmite, nešto dodajte… Pustite mašti na volju i tako sami svojom sposobnošću pridonesite novom izgledu vlastitog dnevnog boravka.

Ukoliko vas zanima preuređenje kuhinje, tekst možete pročitati ovde.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs