Održavanje kuće

Domaći sprej koji uništava mrave u kući: Rešićete se napasti zauvek! (RECEPT)

Onaj ko nije imao mrave u kući ne zna šta je muka

Enterijer 08.06.2019. - 20:15h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Ljudi koji žive u kućama, u prigradskim i seoskim naseljima znaju o kojoj napasti pričamo. Kako krene lepo vreme, tako mravi uđu u kuću i bez obzira koliko se trudili da ih izbacite - tu leka nema! 

 

Probala sam razna "oprobana" sredstva poput detaljnog usisavanja, posipanja sode bikarbone i praška za pecivo po ćoškovima. Kuću sam iscrtala "kineskom" kredom tako da sada izgleda kao mesto zločina, ali kako koja mrva padne oko nje se skupi horda mrava koja mi ceo dan titra pred očima. 

 

Sada mi se priviđaju i tamo gde ih nema. 

 

Danima sam tragala za rešenjem koje će ovu napas držati podalje od moje kuće i napokon sam otkrila recept za domaći sprej koji ubija mrave:

 

Potrebno je: 

 

30 kapi eteričnog ulja nane

10 kapi eteričnog ulja karanfilića

15 kapi eteričnog ulja pomorandže

Pola šolje belog sirćeta

Pola šolje vode


Soda bikarbona u bašti: Cveće buja, puževi beže, zemlja se čisti! Odlična zamena za pesticide!

 

 

Sve ovo stavite u raspršivač, dobro promućkajte i isprskajte sve ćoškove u kući ili oko ormara i svuda gde ste videli mrave ili gde bi oni mogli da uđu u kuću.

 

Držite sprej nadomak ruke pa ga redovno koristite, a možete i da natopite pamučne krpice sa ovom tečnošću i stavite ih tamo gde se mravi najviše pojavljuju.

 

Sirće je delotvorno i samo protiv mrava, a ako mu dodate ova eterična ulja zauvek će ukloniti ove napasnike iz vašeg doma.

 

Mravi ne vole miris sirćeta jer im on ometa tragove feromona. Sirće ima tu moć i da ubije mrave, pa sa njim isprskajte kolonu mrava u kući, sačekajte  par minuta i samo mrtve mrave pokupite papirnim ubrusom.

 

10 efikasnih načina da se zauvek rešite mrava u kući: Nikakve hemikalije vam nisu potrebne!

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...