GENIJALANO

Vaspitači su ih kritikovali da dete treba da oblače kao devojčicu: Njihov odgovor će se dugo prepričavati! (FOTO)

Stiv i Džesika Rold iz Danske doživeli su neprijatnost jer su im vaspitači u vrtiću rekli da ćerkici promene stil odevanja.

Porodica
Autor:
Vaspitači su ih kritikovali da dete treba da oblače kao devojčicu: Njihov odgovor će se dugo prepričavati! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kada roditelji ostavljaju decu u vrtiću, svašta im se mota po glavi.

Da li su poneli dovoljno rezervne odeće, da li će im dete plakati, da li će se povrediti, da li će jesti sve što mu je potrebno...

Međutim, roditelji Stiv i Džesika Rold iz Danske su doživeli drugu vrstu problema, koja im nikada pre nije pala na pamet.

Pošto je reč o devojčici, vaspitači su rekli da ona treba da nosi haljinice sa mašnicama u kosi, kako bi drugi mališani znali da je devojčica, objavili su za portal "Bored Panda".

Psiholozi otkrivaju revolucionarno 3-minutno pravilo: Ovako će vas dete poštovati odmalena!

''Kao roditelj treba da odaberete prioritete i u kom smeru ćete usmeriti svoju energiju. Ako imate novca, vremena ili sklonost da svom detetu stavite mašnice, zbog čega ćete vi i vaše dete biti srećni - samo naprijed! Ali u ovom trenutku nas to ne zanima", priča Stiv.

''Nismo se zamarali kog je pola naša beba pre rođenja, tako da naša ćerka nosi uglavnom odeću koja je ručno napravljena, a kupili smo je i pre nego što smo saznali da li će biti dečak ili devojčica. Sve je rodno neutralno'', govori Stiv.

Stiv i Džesika se nisu mnogo obazirali na kritiku koju su primili od vaspitača, pa su na simpatičan način odgovorili na tu opasku. Devojčici su na samolepljivom papiriću nacrtali mašnicu i zalepili ga na čelo.

Uprkos ovom incidentu, roditelji su zadovoljni izborom vrtića svog deteta, jer im pruža otvoreno i kvalitetno obrazovanje.

Saveti stručnjaka: Ovako ćete naučiti dete da pravilno i odgovorno raspolaže novcem!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs