Tviter bruji

Pitanje o abortusu usijalo društvene mreže: Da li smo svi samo jadni licemeri?

Pisac tvrdi da na ovo pitanje niko nikada nije odgovorio iskreno

Porodica 23.10.2017. - 10:36h Autor: index.hr
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Čini se da se večna debata o abortusima nikada neće završiti. Po tom pitanju nedavno se oglasio i američki pisac Patrik S. Tomlinson, koji tvrdi da ima savršeno pitanje za sve one koji žele da zabrane ženama pravo na abortus.

 

"Kad god se spomene abortus, imam pitanje koje već 10 godina postavljam Život počinje začećem ekipi. Za 10 godina, niko na njega nije odgovorio iskreno", napisao je.

 

"Reč je o jednostavnom scenariju, s dva moguća ishoda. Niko nikad nije pokušao da odabere samo jedan, jer bi tako poništio svoj argument. A tačan odgovor postoji, i zbog toga ova ekipa mrzi ovo pitanje. Evo pitanja:

 

Nalazite se na klinici za veštačku oplodnju, nebitno zašto. Čujete protivpožarni alarm. Trčite prema izlazu. Dok trčite hodnikom, čujete dečje vrištanje iza vrata.

 

Abortirala blizance pred sam porođaj: Razapeta od strane društva, okrila jezivu istinu!

Otvarate vrata i vidite petogodišnje dete koje plače za pomoć. Ulazite u prostoriju kako biste ga spasili. Nalazi se u jednom uglu. U drugom uglu primećujete posudu na kojoj piše "1000 ljudskih embriona".

 

Dim postaje sve gušći, počinjete da se gušite. Znate da možete da spasite samo dete ili embrione, ali ne i oba, jer ćete se ugušiti od dima, čime nećete spasiti nikoga.

 

Žena vaskrsla iz mrtvih da okaje težak greh: Monah otkrio strahovitu istinitu priču!

Hoćete li:

 

a) Spasiti dete,

b) Spasiti embrione?

 

Nema C. C znači da svi umirete. Za 10 godina koliko se "svađam" s ljudima, nikad nisam dobio jednoznačni A ili B odgovor. I nikad neću. Ljudi nikad neće odgovoriti iskreno, jer instinktivno znaju da je tačan odgovor A. Život petogodišnjeg deteta više vredi od opstanka 1.000 embriona. Ili 10 hiljada. Ili milion. Jer te dve strane nisu jednake, ni s moralne strane, ni etički ni biološki.

 

Lekari obeznanjeni: Krv starca Gavrila, fenomen koji medicina ne ume da objasni!

 

Ovo pitanje ljude ostavlja bez argumenata, a to što odbijaju da daju odgovor samo potvrđuje da duboko u sebi znaju da je odgovor pod A tačan.

 

Niko, nigde zapravo ne veruje da je embrion jednak detetu. Takva osoba ne postoji. Ako od nekoga čujete takav odgovor, znajte da laže", zaključio je Tomlinson, a njegovi tvitovi postali su viralni hit.

 

Šta vi mislite? Da li podržavate pravo žena na abortus?

 

Podelite sa nama u komentarima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...