Pogledajte

Evo zašto je pravi muškarac onaj koji zna da majstoriše po kući!

Mnoge žene smatraju da je pravi muškarac, u narodu poznatiji kao “muškarčina”, u izumiranju. Primera da je takva pretpostavka istinita ima, složićete se, svuda oko nas
Porodica
19:34h Autor:
Evo zašto je pravi muškarac onaj koji zna da majstoriše po kući!
Foto: You Tube / Printscreen / Tempo

Kada ste poslednji put videle nekog muškarca kako cepa drva? Da li je u skorije vreme vaš čovek popravio nešto u kući? Zamena sijalice se ne računa!

U nedostatku tih “pravih” muškaraca koji sami na svoju ruku, kreče, popravljaju, zidaju, žene danas najčešće rade sve, i to same. U suštini, bespomoćnost danas više nije u trendu. Dok polovina žena žudi za muškarcem koji zna, ume i želi da bude majstor u kući, druga polovina se svojski trudi da postane “sama sebi dovoljna”.

“Evo već treću godinu za redom, ja sama krečim naš dnevni boravak. Moj muž tih dana ode kod svojih roditelja ili na pecanje sa drugarima. Moje drugarice smatraju da nisam baš normalna, ali meni je tako lakše. Sada uživam u sobi okrečenoj u nežno žutu boju, a do pre par godina bela je bila sve što sam mogla da dobijem. Kada bih suprugu spomenula drugu boju dnevnog boravka, on bi samo odmahnuo rukom i bez razmišljanja odgovorio: “Dok ja krečim, krečiću u belo, ne mogu da se zamaram dugim bojama”. E, posle toga sam rešila da uređivanje kuće uzmem u svoje ruke, dok on mudro ćuti. Tako mi je lakše, a i lepše”, iskrena je Dragana (35).

“Ja više volim onu tradicionalnu podelu zadataka. On se bavi “muškim” poslovima, a ja onim malo nežnijim. Znam da to danas možda više nije moderno, ali šta da radim. Samoj sebi bih bila čudna kada bih uzela čekić u ruke ili ona klešta. Iskrena da budem, za više od pola tih stvari i ne znam kako se koriste, ali me i ne zanima. Na moju veliku sreću, imam supruga koji, kako on to voli da kaže “odmara mozak” dok se bavi sitnim popravkama u kući. Pucanje creva za vodu ili kvar frižidera do sada mi nikada nije predstavljalo glavobolju jer sam 100 posto sigurna da će se on za to pobrinuti. Zbog toga ga volim još više”, priča Milena (39).

Na kraju, dame, budite iskrene ­ kakva je situacija u vašem domu? Da li same rešavate probleme i mučite muku sa pronalaženjem majstora, ili kraj sebe imate čoveka koji čitavo domaćinstvo drži pod konac?

Kako se u ovoj situaciji snalaze Bosa i Zorica, pogledajte u videu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs