Njeno iskustvo

Žena otkrila šta znači biti domaćica: Za Božić u kuhinji od jutra do mraka!

Ne znam za vas, ali ja sam se proteklih dana osećala depresivno, bukvalno sam praznike provela u kuhinji ili krevetu, a sada sam prvi put osetila i koliko košta priprema trpeze za Božić. Pa zbog toga ću do kraja meseca biti švorc, objašnjava jedna žena
Porodica
21:22h Autor:
Foto: Shutterstock

Prethodnih godina praznike sam uglavnom provodila kod kuće, u selu sa porodicom. Dok sam studirala, trebalo je samo da se „nacrtam“ tamo, dok su mama i baba pripremale sve što tada treba da se nađe na trpezi. Moje je bilo da usisam, obrišem prašinu, eventualno pomognem mami oko torte i kolača, ali je ona uvek bila u fazonu „ti odmaraj, ja ću sve“.

 

Čak i kupovinu potrepština za Badnje veče i Božić obavljali su roditelji, ja sam jednom rečju „kulirala“. Znala sam da daju dosta novca na to, ali me to tada nije posebno interesovalo.

 

Međutim, ove godine sam prvi put praznike dočekala u gradu sa dečkom, da vas sada ne smaram razlozima zbog kojih nisam otišla na selo.

 

Elem, rešila sam da ove godine ja budem domaćica, pa sam od ranog jutra na Badnji dan išla na pijacu po povrće, voće, suve šljive, badnjak, kupila ribu i sve što mi je bilo potrebno za božićni ručak. Pošto nismo neki ljubitelji prasetine, koju realno svako malo jedemo kod mojih na selu, za ručak sam rešila da pripremim ćuretinu koju oboje volimo. Kupila sam i potrebni materijal za kolač, razne potrepštine za kuću s obzirom da se narednih dana nije radilo, i otišla kući da se organizujem šta ću i kako da radim.

 

Recept jedne Beograđanke: Pravila sam i pila kefir punih 30 dana, a rezultati su neverovatni! (FOTO)

 

 

Naravno, prvo sam proverila koliko mi je para ostalo u novčaniku. Kada sam krenula iz stana imala sam oko 6.000 dinara, a po povratku u novčaniku mi je jedva ostalo 500 dinara!

 

Plus, nisam kupila ni pečenje, a namirnice su bile dovoljne za samo dvoje ljudi! Za sat vremena spiskala sam novac koji je trebalo da mi traje bar sedam dana, s obzirom na platu koju primam.

 

Rešila sam da se ne nerviram, pa sam onda počela da ispunjavam obaveze. Prvo smo dva sata čistili stan, a onda sam ja ušla u kuhinju i u njoj provela skoro ceo dan. Kada sam najzad završila sve obaveze, malo sam odmorila i odmah otišla u krevet. Iako moji božićni ručak pripremaju na Badnje veče, ja sam sve ostavila za ujutru.

 

Na Božić sam takođe ustala ranije, i dok sam svim rođacima i prijateljima čestitala praznik, prošlo je dosta vremena. Opet sam ušla u kuhinju, i onda počela sa pripremom ručka i kolača. Sve je to trajalo par sati, a onda sam mrtva umorna zaspala pored TV-a.

 

Preseo joj seks na Badnje veče: Beograđanku pratila nesreća za nesrećom!

 

Iako sam imala dva dana odmora, bukvalno su mi prošla u spremanju i spavanju. Tek sada sam shvatila koliko se moji roditelji, pre svega majka, muče oko priprema trpeze za praznike (a verujem i sve ostale žene) i da im vreme, koje bi trebalo da provedu sa porodicom, prođe u kuvanju, spremanju i pranju sudova.

 

Pored toga, potrošila sam i dobar deo plate, zbog čega ću ostatak meseca da budem švorc. Ne smem ni da pomislim koliko će me sve koštati jednog dana, kada budem imala decu i spremala obrok za više ljudi.

 

Da li je suština praznika u krkanju i nenormalnom trošenju para na hranu za par dana ili u tome da provedemo vreme sa bližnjima, u okruženju koje nas opušta i čini srećnim?

 

Pre 10 godina, žena mi je gatala u šolju: Ovo je priča jedne devojke!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...