Rđa nije toksična i ne poseduje biološku opasnost po ljude, ali zarđali predmeti postaju krti i brzo pucaju. Zato domaćice stalo tragaju za najefikasnijim načinom uklanjanja, a mnoge ne znaju da im se u kuhinji krije, zapravo, najbolje rešenje. Dve namirnice doslovno čine čuda, a u pitanju je lim i so.
Ova dva sastojka ne samo da uklanjaju već i neutrališu rđu, ostavljajući površine čistima i obnovljenim!
Napravite kombinaciju limuna i soli kako biste uklonili boju i ostatak rđi. Dobro natopite predmet, a potom ga lepo istrljajte i sjaj će početi da se vraća!
Pored limuna i soli možete da koristite i destilovano sirće.
Metali rđaju kada su izloženi dužim količinama vazduha i vode. Ako se ne održavaju čistim samo će se proširiti. Zbog toga je najbolje da očistimo mrlje od rđe čim ih primetimo.
Rđa zna nekada da bude toliko uporna, da dame obično bace predmet koji je zarđao, ali uz sledeći trik više neće biti potrebe!