Rđa nije toksična i ne poseduje biološku opasnost po ljude, ali zarđali predmeti postaju krti i brzo pucaju. Zato domaćice stalo tragaju za najefikasnijim načinom uklanjanja, a mnoge ne znaju da im se u kuhinji krije, zapravo, najbolje rešenje. Dve namirnice doslovno čine čuda, a u pitanju je lim i so.
Ova dva sastojka ne samo da uklanjaju već i neutrališu rđu, ostavljajući površine čistima i obnovljenim!
![Rđa](/data/images/2025/02/13/14/375103_rdja-2_ff.jpg?ver=1739452861)
Napravite kombinaciju limuna i soli kako biste uklonili boju i ostatak rđi. Dobro natopite predmet, a potom ga lepo istrljajte i sjaj će početi da se vraća!
Pored limuna i soli možete da koristite i destilovano sirće.
![Rđa](/data/images/2025/02/13/14/375104_rdja-1_ff.jpg?ver=1739452874)
Metali rđaju kada su izloženi dužim količinama vazduha i vode. Ako se ne održavaju čistim samo će se proširiti. Zbog toga je najbolje da očistimo mrlje od rđe čim ih primetimo.