Muž je izbacio sina iz kuće i rekao mu da nam ne izlazi pred oči: Ništa pametnije nije uradio, a evo i zašto

Muž je izbacio sina iz kuće, jer je krenuo pogrešnim putem.

Porodica
Muž je izbacio sina iz kuće i rekao mu da nam ne izlazi pred oči: Ništa pametnije nije uradio, a evo i zašto
Foto: Shutterstock

Mnogi se odbačeni roditelji ne mogu pomiriti s činjenicom da im je odraslo dete okrenulo leđa. Ma šta učinilo, da im sada pokuca na vrata, otvorili bi ih, što je posve prirodno. No, ponekad se roditelji razbole od stresa jer je situacija toliko komplikovana, da čak i vlastitom detetu moraju reći neka ne dolazi na njihov prag dok ne uvaži njihove životne vrednosti i principe.

Svoj slučaj je ova žena iznela na stranicama za razmenu iskustava i znanja Quora, osvrnuvši se na temu koja se povela oko otuđenja odrasle dece

"Ovo su vrlo teške situacije, reći ću vam šta se dogodilo mom mužu i meni. Naš sin ima 25 godina i prekinuo je sve kontakte s nama pre gotovo godinu dana. Biološki je sin mog muža, a moj posinak. Venčali smo se kad je imao 5 godina. Moje dve ćerke imale su 4 i 6 godina. Zvao me mama (njegov izbor) unutar godine dana od našeg venčanja. Imali smo zajedničko starateljstvo nad njim, pola mi i pola majka, prva supruga mog muža", objasnila je u uvodu.

Šuma, Priroda, Drveće, Otac i sin, Dete
foto: Shutterstock

Lepo detinjstvo

"Moj muž je usvojio moje ćerke i činilo se da je i njegov, odnosno naš sin, oduševljen što ima sestre. Mislim da je imao lepo detinjstvo s nama. Nikad u porodici nije bilo fizičkog zlostavljanja, imali smo razumna pravila, i sva tri deteta to potvrđuju. On je pokazivao znakove hiperaktivnosti i vodili smo ga kod tri različita lekara i svi su rekli da ima ADHD (poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje), no njegova biološka majka nije dopuštala da za to uzima lekove" piše nadalje.

"Inače, u porodici smo najnormalnije razgovarali o problemima i ako je on želeo dodatno vreme s mamom, dali smo mu ga, isto kao i ona nama. Sve je bilo u redu dok nije napunio 16 godina, kad smo saznali da mu majka, kad je kod nje, dopušta pušiti marihuanu. Onda se dogodilo da se šuljao i pušio i kad je bio kod nas. I dalje nije bilo problema među nama, osim što smo mu jasno rekli da to kod nas nećemo dopuštati, barem dok ne postane punoletan", objašnjava u kom je smeru išao razdor.

S 19 godina rekao im je da konzumira i kokain i da je nekoliko puta probao LSD.

"Kad je imao 20 godina, počeo je živeti isključivo kod svoje mame. Kod nje je besplatno stanovao i ona nije videla problem u njegovim nezdravim izborima. Onda je, pre otprilike godinu dana, rekao da se seća kako je bio prisiljen imati sestre i maćehu te da ne želi imati više ništa s nama", pojasnila je ova duboko povređena pomajka.

muž i žena
foto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

"Tata, biraj!"

"Potom je rekao je da bi rado posetio svog oca, ali da niko od nas ne sme biti u blizini dok je on u kući. Njegov otac je imao 14 srčanih udara, ima 19 stentova, dijabetičar je i sada ima početnu Parkinsonovu bolest. Ponudila sam se da odem i da se pobrinem da naši unuci, koji su u dobi od dve, tri i četiri godine, ne budu kod nas kući, ali moj muž je izričito rekao da nigde nećemo ići i da on ne pristaje na sinove ucene da mora birati članove porodice".

To što je otac odbio sina i rekao mu neka mu radije on više ne dolazi na oči, jer se zbog njega, koji je možda i na supstancama, neće odreći cele porodice, sada je razumljiv odgovor. "Neki mladi odrasli ljudi u ovoj generaciji zaista veruju da su roditelji 100 posto krivi za sve njihove probleme i da će im se život popraviti ako odu od njih, u svakom pogledu", navodi ova majka i supruga.

"Zapravo problem vidim u tome što živi besplatno kod mame, a onda ima novaca i vremena za droge. Nije bilo ispravno ni što mu je majka potvrđivala da je ‘moralo biti užasno’ odrastati uz sve nas pa mu time potvrđuje i da smo mi krivi za njegove loše izbore u životu. Samo se molimo da se očisti od droge i da shvati istinu i da poseti svog oca pre nego što umre. Oca mu je to shrvalo, ovakvi izbori imaju neopisive posledice. Situacija je grozna, ali napominjem da krivica zaista nije uvek na (odbačenim) roditeljima", zaključila je.

(Stil/ Moje vrijeme)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs