Bosanka je bacila u sneg 3 dece jer su joj bili teret da se preuda: Ogrešila se o njih, evo kako im je život vratio

Da majci rođena deca mogu da budu teret zvuči neverovatno, ali je ova priča dokaz da je sve moguće i da postoje svakakve žene koje se nazivaju majkama

Porodica
16:53h Autor:
Bosanka je bacila u sneg 3 dece jer su joj bili teret da se preuda: Ogrešila se o njih, evo kako im je život vratio
Foto: preentscreen/Youtube

Narodna poslovica kaže da svako dete ima svoju "nafaku". Pisali smo o dečaku kojeg je majka bacila u đubre, a pronašao ga radnik gradske čistoće i život učinio čarobnim.

Fadil Hajdarevic je iz Konjević polja, živi tako što se bavi fizičkim poslovima, ali što je najvažnije, on je zadovoljan svojim životom i kaže da mu je najvažnije da su svi srećni i zdravi.

Fadil kaže da je prošao svašta u životu, ali da je zadovoljan, ima dva sina koja rade i dobro zarađuju, otišli su za svojom srećom, a on u skladnom braku živi sa svojom suprugom u Podrinju. Kaže da Bog nešto uzme, a nešto da...

Njemu je dao divnu porodicu i lepe porodične odnose, a da za sve traume u životu krivi rođenu majku koja je njegovog brata, sestru i njega bacila u sneg jer su joj bili teret. Deca iz prvog braka su joj bila suvišna i kamen spoticanja u njenom drugom braku.

Fadil
foto: preentscreen/Youtube

Kako je izgledalo Fadilovo detinjstvo?

Otac mu je mlad umro, majka se preudala, kako kaže, ostavila ih kao čarape. Brigu o njemu, njegovom bratu i sestri preuzela je njegova tetka. Sestra od njegove majke. Kaže da mu je detinjstvo bilo teško. Iako je rano ostao uskraćen za bezbrižno detinjstvo i roditeljsku ljubav, Fadil je naučio da se snalazi u životu

"Ja sam imao dve godine, brat par meseci i sestra samo četri godine. Othranila nas majčina sestra. Majka nikad nije doša da nas vidi, niti nas je posetila. Tezak mi je život bio, ali to je božija volja i zadovoljan sam s tim."

Fadil
foto: preentscreen/Youtube

Bez imalo emocije, kako kaže, pobacala ih je kao čarape jer su joj bili teret.

"Da nije bilo te tetke i strine, mi sad ne bismo bili živi. Oni su nas uzeli, nije bilo lako ni nama ni njima, ali je najvažnije da smo ostali zdravi."

Majka ih nikad više nije kontaktirala. Nije se rapitala ni da li su živi.

"Kad nas je pobacala u sneg nikad više nije pitala za nas, a kamoli da dođe da nas obiđe."

Fadil
foto: preentscreen/Youtube

Kad su došli svatovi po njihovu majku, Fadil je sa bratom i sestrom krenuo za njom, bili su deca i nisu bili svesni šta se dešava, ona se okrenule i nemilosrdno ih ostavila u snegu i otišla sa svatovima.

Šta se kasnije desilo sa bačenom decom?

Fadil kaže da se sestra koja je od njih bila najstarija udala blizu Zvornika, ima svoju porodicu, brat završio srednju školu u Bratuncu, kao momak otišao u Vojvodinu da traži posao, pa je tamo i ostao. Tamo se i oženio, pre nekoliko dana je otišao u penziju i on ima svoju porodicu.

Sve troje bačene dece imaju svoj put, svako od njih lepo živi.

Fadil
foto: preentscreen/Youtube

Kako sada živi Fadil?

Sada u Konjević Polju živi sa svojom suprugom, bavi se poljoprivredom, gaji ovce i kaže da živi onako kako i želi.

"Živimo sami supruga i ja, deca su u inostranstvu, lepo žive. Zadovoljni su. Povremeno oni dođu, ponekad mi odemo u posetu kod njih. Sad čekamo unučiće."

Fadilov život nije kao iz snova, nekome bi to teško palo, ali je on zadovoljan što je najvažnije, njemu za sreću nije potrebno mnogo, možda baš zato što je osetio šta znači težina života. Fadil teške momente iz detinjstva ne zaboravlja.

Stil/Mehmedović

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs